Korrektion vedr. mundbind

Korrektion vedrørende retningslinjer for brug af mundbind og visir

Der har været en fejl i Børne- og undervisningsministeriets nyhedsbrev.

Derfor denne korrektion fra ministeriet (04.11.20):

For at skabe klarhed om retningslinjerne for brug af mundbind og visir gælder følgende:

• Lærere og pædagoger har ret til at anvende visir i grundskolen og i dagtilbud, hvis de ønsker det. Personalet i grundskolen og dagtilbud har ikke ret til at bære mundbind, fordi mundbind gør, at børnene ikke kan se og forstå personalets mimik.
  • Elever og kursister, lærere og besøgende mv. på ungdoms- og voksenuddannelser skal bære mundbind eller visir, når de bevæger sig rundt på uddannelsesinstitutionen. Elever og kursister skal ikke bære mundbind/visir, når de deltager i undervisning.
  • Undervisere på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser, der underviser i mere end to klasser/hold i løbet af en dag, skal bære mundbind eller visirer.

Du kan finde retningslinjer og opdaterede spørgsmål/svar på www.uvm.dk/corona.