Få besøg af unge fortællere med flygtningebaggrund

Få besøg på jeres skole af unge fortællere med flygtningebaggrund

Fortællere med flygtningebaggrund står klar til at komme ud til jer – enten i forbindelse med et undervisningsforløb eller til et aften- eller morgenarrangement.

De unge har rødder i Afghanistan, Syrien og Sierra Leone og med flygtningetematikken tilfælles er de gennem et intensivt forløb i Story Slam på Hadsten Højskole blevet trænet i at mestre det levende ord - og bruge det til at fortælle deres historier.

Historierne handler om at føle sig hjemme, føle sig fremmed og det midt i mellem. De handler om forældre og frigørelse. Om kærlighed. Om at træffe beslutninger. Om at miste. Og om at finde sig selv.

Deres unikke indblik er med til at sætte ansigter på statistikker og værdipolitiske floskler. Men det er kombinationen af deres usædvanlige historier og de almengyldige byggesten, som ethvert ungdomsliv består af, der for alvor tilfører flygtninge- og integrationsdebatten nuancer og en tiltrængt tredimensionalitet.

Book de unge fortællere ved at kontakte dem direkte

Basir Khurrami. 26 år. Født i Aibak i Afghanistan.

Kom til Danmark som 6-årig. Studerende på Kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Emdrup. Bor i Høje Taastrup. Har været elev på Vallekilde Højskole. Basir tilbragte de første 2,5 år i Danmark på et grimt asylcenter i en af Danmarks smukkeste byer med sin mor og sine søskende. Sidenhen har han både prøvet at være den eneste udlænding i klassen i Middelfart og at bo i en ghetto i Fredericia og være en del af “problemet”. På den måde har han oplevet mange forskellige facetter af integrationsspørgsmålet og kan både folde problemstillingerne ud og give et bud på, hvad der virker. Han fortæller humoristisk om altid at være den, der bliver udtaget i stikprøvekontrollerne i lufthavne. Og om sin erkendelse af, at der mellem hans afghanske rødder gemmer sig store poeter, filosoffer og et budskab om fred og næstekærlighed – ikke kun terror og religiøs fanatisme, sådan som han fik fortalt i sin skoletid i Danmark.

KONTAKT Basir Khurrami HER.

Manilla Ghafuri 26 år. Født i Mazar-e Sharif i Afghanistan.

Kom til Danmark som 8-årig. Holder pause fra Dansk-studiet på Københavns Universitet og arbejder for flygtningebørn.dk, Radio C:ntact og Rapolitics. Bor i Vanløse. Manilla ser sig selv igennem flere prismer og fortæller igennem dem. Selvom det er 15 år siden, kan “Flygtninge-Manilla” huske flugten fra Afghanistan, som var det i går. Hun fortæller om selve flugten, om hvad det egentlig vil sige at være en flygtning, og hvordan det påvirker én resten af ens liv. “Bindestregs-Manilla” fortæller om, hvad det vil sige at have to identiteter og kunne jonglere med dem. Hvordan er det både at holde jul og faste? Hvorfor kan det være svært at føle sig hjemme i det land, hvor man er statsborger?

KONTAKT Manilla Ghafuri HER.

Khaled Ksibe 25 år. Født i Homs i Syrien.

Kom til Danmark som 20-årig. Studerende på Århus Ingeniørhøjskole. Bor i Odder. Har været elev på Hadsten Højskole. Khaled kan fortælle om Syrien, livet ført krigen og sin flugt. Om at sige farvel, rejse igennem Europa og være prisgivet menneskesmuglere. Om sorgen ved at miste, om at stå på bar bund, starte forfra og vælge livet og fremtiden. Om hvordan han har knoklet med at lære dansk og selv er begyndt at undervise i dansk på arabisk på sin egen YouTube-kanal, som vandt Den Europæiske Sprogpris i 2016. Eller om sit eget højskoleophold på Hadsten Højskole, forskellene på den arabiske og den danske kultur og de udfordringer, man som nyankommen kan have i Danmark.

KONTAKT Khaled Ksibe HER.

HAR DU SPØRGSMÅL?
Eller ønsker du yderligere info? Kontakt FRISKOLERNEs internationale konsulent:
+45 62613013
Jakob Clausager Jensen