Alle for en mod mobning

Storstilet antimobbe-kampagne skal sætte fokus på problemet

Selvom der bliver gjort et stort stykke arbejde for at forbedre børn og unges trivsel er der stadig børn og unge, som oplever mobning i Danmark. Den seneste trivselsmåling på folkeskoleområdet (2016) viser, at cirka 4 procent af eleverne i 4. klasse oplever mobning tit, mens 10 procent oplever mobning engang imellem. Mobning har store konsekvenser for børn og unge. En fælles opmærksomhed i trivselsarbejde på mobning kan være med til at forebygge og bekæmpe, at mobning finder sted.

Derfor lancerer minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby, sammen med Red Barnet, Børnerådet og Børns vilkår - og med Maryfonden som faglig sparringspartner – den 18. august 2016 den nationale aktionsplan mod mobning.

Dansk Friskoleforenings formand Peter Bendix Pedersen bakker også op om kampagnens budskaber. »Vi vil gerne annoncere for denne vigtige indsats, som vi ved, at skolerne også er meget optagede af. Derfor bakker vi op om, at der sættes fokus på problematikken. Mobning er en alvorlig sag, som kan være stærkt invaliderende for det enkelte barn og for fællesskabet. Det giver god mening, at alle aktører i grundskolen retter fokus på det og at vi bliver klogere på, hvordan vi kan undgå mobning«.

OL-Atleter er med til at sprede budskabet med personlige beretninger
Aktionsplanen giver – på baggrund af den seneste forskning på området – en række råd og anbefalinger om forebyggelse og bekæmpelse af mobning til centrale aktører i og omkring dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelser. Forskningen peger på, at mobning er et gruppefænomen, som ikke udelukkende kan hægtes op på enkelte individer. Mobning handler om en utryg fællesskabskultur blandt børn og unge. Derfor er det også fællesskabet, der skal arbejdes med for at forebygge og bekæmpe mobning.

Hold dig opdateret om kampagnen
Se kampagneportalen www.alleforenmodmobning.dk, hvor du kan læse OL-atleternes personlige budskaber på hjemmesiden.

Hold dig opdateret på http://facebook.com/AlleForEnModMobning og se efter kampagnens hashtag #AlleForEnModMobning

Kontaktperson fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling: Iben Bryld Gaardmand, specialkonsulent (Iben.Bryld.Gaardmand(at)uvm.dk) og Aja Rosenquist, fuldmægtig (Aja.Rosenquist(at)uvm.dk)