Aktuelle samarbejder

Internationale samarbejder - lige nu

Friskoler søges til online samarbejde med Europæiske skoler
FRISKOLERNE søger friskoler, der ønsker at deltage i online-samarbejde med skoler fra hele Europa startende fra september 2019.

Flere end 60 skoler fra 20 europæiske lande har tilmeldt sig aktiviteterne, som er igangsat af FRISKOLERNE. Der er tre aktiviteter tilpasset henholdsvis indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen.

Online billeder og historier viser forskelle og ligheder mellem børn
Det personlige møde mellem jævnaldrende elever er der, hvor kulturmøder har størst udbytte for deltagerne, men online samarbejde er godt til at give eleverne en forståelse for jævnaldrende børns interesser, familiemønstre, hobbyer med mere. Herved danner det enkelte barn, via billeder og små historier, en forståelse for forskelle og ligheder og ikke mindst, danner de sig billeder af børn i andre lande.

For udskolingseleverne drejer det sig hovedsageligt om at give eleverne en forståelse for, at udfordringer i et land kan være anderledes i et andet. På den måde oplever eleverne, at de kan være mere enige med en elev fra Spanien eller Litauen end med egne klassekammerater.

Interesseret i andre projekter?

Kontakt international konsulent i Dansk Friskoleforening, Jakob Clausager Jensen, for at høre hvad du ellers kan lave med dine elever i ind- og udland.

KONTAKT DANSK FRISKOLEFORENINGS INTERNATIONALE KONSULENT
Ring til Friskolernes Hus