Gør de unge klogere på Europa-politik - bliv EPAS-skole!

European Parliament Ambassador School Programme (EPAS)

Europa-Parlamentet ønsker at øge de unges kendskab til Europa, til demokrati på europæisk plan og til betydningen af Europa-Parlamentets arbejde for de unges dagligdag. Det langsigtede mål er at øge de unges deltagelse i valg til Europa-Parlamentet.

Der er over 1500 "ambassadørskoler" overalt i EU-27.

Aldersgruppe: 9. klasse til ungdomsuddannelserne.

Ønsker man som friskole at blive EPAS-skole, er der fin mulighed for det.

Tilbud til EPAS skoler

• EPAS skolerne er tilknyttet en eller flere MEP'ere som via Skype løbende fortæller om arbejdet i Europa-Parlamentet
  • Europa-Parlamentet har udarbejdet et særligt undervisningsmateriale til alle EPAS skoler.
  • Gratis EU kurser for undervisere
  • Søge tilskud til at gennemføre EU arrangementer på skolen
  • Gratis webinarer omhandlende EU og det europæiske fællesskab
  • Assistance til at bruge eTwinning til online samarbejde med jævnaldrende europæiske unge
  • Større mulighed for Euroscola deltagelse for EPAS skoler (besøge Europa-Parlamentet i Strasbourg med en klasse)
  • Seminarer i Bruxelles for EPAS skoler hvor 2-4 lærere per land bliver inviteret
  • Der vil være mulighed for kontakt til de mere end 1500 andre EPAS skoler
  • Tilbud om diplomer til lærerne og eleverne
  • EPAS skolerne er tilknyttet Danmarks faste repræsentation i Bruxelles, som via Skype løbende fortæller om arbejdet
  • Mulighed for deltagelse i Ungdommens EU topmøde på Christiansborg

Skolerne forpligtiger sig til

• Skolerne skal udpege en underviser (senior ambassador) til at stå for EPAS på skolen
  • Et info point (et hjørne på skolen eller skolens hjemmeside hvor man f.eks. poster links til information om EU, hvad der er af EU aktiviteter, hvilke muligheder eleverne har i forhold til EU mm.)
  • Skolen skal  deltage i to årlige seminarer i DK. Et i København og et online.
  • Skolen forpligter sig til at undervise om EU som led i undervisningen (gerne EP materialet men det er op til skolen)
  • Skolen afholder EU aktiviteter på skolen (f.eks en Europa-dag i foråret eller på selve Europadagen den 9.maj, debatter, tema-uge om et europæisk emne, volontører/gæstelærere fra Europa på skolen, elevudvekslinger med europæiske elever, Euroscola mm.). Selvbetalte klasseture til Bruxelles, Strasbourg, Berlin eller Europa-Huset i København kan også indgå i aktiviteterne.
  • Aktiviteter online (blogs, Facebook, debatter, kommunikation med jævnaldrende mm.) – der harmonerer med den enkelte skoles politik om elevers brug af internettet.
  • Udarbejde en kort evaluering/rapport ved årets afslutning inklusiv billeder af årets aktiviteter