fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Få 5.000 kr. til et Europa-arrangement på friskolen

FRISKOLERNEs medlemsskoler kan i 2020 ansøge om penge til at arrangere aktiviteter for skolens elever med fokus på det europæiske fællesskab.

Pengene skal benyttes til aktiviteter inden udgangen af 2020. Aktiviteten kan blandt andet være politiske debatarrangementer, ungdomsmøder med europæiske unge, kulturaktiviteter, gæsteforelæsere med mere.

Aktiviteterne vil blive vurderet ud fra følgende kriterier:
- Oplysning og debat om det europæiske fællesskab
- Flest muligt af skolens elever deltager
- Gerne et åbent arrangement (lokale, forældre mm.)

Pengene er bevilliget af Europa-Nævnet.

For yderligere information skriv til Jakob Clausager Jensen på jcj(at)friskolerne.dk. Man kan forvente svar på sin ansøgning inden for et par dage.
Forslag til arrangementer:

1. Grænseløse mål 

Europa og verdensmål for bæredygtighed – en workshop på skolen for både elever og forældre.

Hele Europa arbejder sammen om at løse verdens store udfordringer i forhold til klima, fødevarer, migration, plastik og meget mere. Vi er alle med til at bidrage til løsningerne. MUNDU holder oplæg på skolen med quizzer, fortællinger, debat og korte film om verdens tilstand og det europæiske samarbejde for at nå målene inden 2030.

Indhold: 

  • hvad handler verdensmålene om
  • hvad gør EU
  • hvad kan du og din familie selv gøre derhjemme

Pris: 5.000 kr inkl. transport. (udgiften dækkes af FRISKOLERNE - kræver dog at man har fået bevilliget pengene først - kontakt jcj(at)friskolerne.dk)

Kontakt: mundu(at)mundu.dk for at aftale tidspunkt for aktivitetens gennemførelse

 

2. Mål for forandring  

EU og verdensmål for bæredygtighed – et forløb om de 17 verdensmål med kreative aktiviteter, mobiler og et lokalt forandringsprojekt

EU arbejder sammen om at løse verdens store udfordringer i forhold til klima, fødevarer, migration, plastik og meget mere. Dette forløb viser vej for eleverne, så de får inspiration til at bidrage til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

Forløbet indeholder et online undervisningsmateriale, et orienteringsløb i skolens lokalområde med en konkurrence og inspiration til skolens eget forandringsprojekt. Projektet gør eleverne klogere på verdens situation, og hvordan EU, den danske regering og FN arbejder hen mod en mere bæredygtig verden i 2030.

MUNDU kommer på besøg en aftalt dato og introducerer eleverne samt afvikler orienteringsløbet i samarbejde med skolens lærere.

For elever i alle aldre

Pris: 5.000 kr inkl. transport. (udgiften dækkes af FRISKOLERNE - kræver dog at man har fået bevilliget pengene først - kontakt jcj(at)friskolerne.dk)

Kontakt: mundu(at)mundu.dk for at aftale tidspunkt for aktivitetens gennemførelse

 

 

3. Oplæg ved Elena Askløf og Peter Laugesen fra www.voreseuropa.dk

Vores Europa holder oplæg på skolerne om hvordan samtidens Europa ser ud gennem ungdommens perspektiv. Siden 2013 har Elena Askløf og Peter Laugesen rejst Europa tyndt for at blive klogere på spørgsmålene: Hvem er de unge europæere? Hvad optager dem, bekymrer dem, får dem til at drømme store drømme? Og hvordan kan vi som ungdomsgeneration skabe de forandringer, vi gerne vil se? I 2014 blev Vores Europa tildelt Europa-Parlamentets pris, Charlemagne Youth Prize, for det bedste ungdomsprojekt i Europa.

Pris: 5.000 kr. (udgiften dækkes af FRISKOLERNE - kræver dog at man har fået bevilliget pengene først - kontakt jcj(at)friskolerne.dk). Transport udgiften dækkes af skolen.

Kontakt: kontakt(at)voreseuropa.dk for at aftale tidspunkt for aktivitetens gennemførelse.

 

4. Gratis rollespil om EU udført på skolen - https://undervisning.deo.dk/rollespil/
DEO undervisning tilbyder rollespil for elever i 7.-10 klasse. Rollespillet udføres af DEO's meget dygtige undervisere ude på skolen. Et rollespil kan have fra 30 til 110 elever. 
Læs mere om rollespillet i Magasinet Friskolen fra oktober 2019.

Pris: 5.000 kr. (udgiften dækkes af FRISKOLERNE - kræver dog at man har fået bevilliget pengene først - kontakt jcj(at)friskolerne.dk). 

Kontakt: kasper(at)deo.dk for at aftale tidspunkt for aktivitetens gennemførelse.

 


Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12