Søg støtte til EU-arrangement

Sæt fokus på EU og det europæiske fællesskab

Europa-Nævnet, som er en del af Kulturministeriet og har fokus på at skabe debat og oplysning om EU i Danmark, har bevilliget penge til Dansk Friskoleforening så friskolerne kan gennemføre aktiviteter med fokus på EU og det europæiske fællesskab.

Friskolerne kan søge om tilskud (max 5.000 kr.) til et EU-arrangementer på skolen - fx oplæg, debatter, rollespil, workshops osv. Du finder på siden en række forslag til hvad det kunne være.

For yderligere information skriv eller ring til Jakob Clausager Jensen, jcj(at)friskolerne.dk (22361153)

Forslag til arrangementer:

1. Grænseløse mål

Europa og verdensmål for bæredygtighed – en workshop på skolen for både elever og forældre.

Hele Europa arbejder sammen om at løse verdens store udfordringer i forhold til klima, fødevarer, migration, plastik og meget mere. Vi er alle med til at bidrage til løsningerne. MUNDU holder oplæg på skolen med quizzer, fortællinger, debat og korte film om verdens tilstand og det europæiske samarbejde for at nå målene inden 2030.

Indhold:

• hvad handler verdensmålene om
  • hvad gør EU
  • hvad kan du og din familie selv gøre derhjemme

Pris: 5.000 kr inkl. transport. (udgiften dækkes af FRISKOLERNE - kræver dog at man har fået bevilliget pengene først - kontakt jcj(at)friskolerne.dk)

Kontakt: mundu(at)mundu.dk for at aftale tidspunkt for aktivitetens gennemførelse

2. Mål for forandring

EU og verdensmål for bæredygtighed – et forløb om de 17 verdensmål med kreative aktiviteter, mobiler og et lokalt forandringsprojekt

EU arbejder sammen om at løse verdens store udfordringer i forhold til klima, fødevarer, migration, plastik og meget mere. Dette forløb viser vej for eleverne, så de får inspiration til at bidrage til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

Forløbet indeholder et online undervisningsmateriale, et orienteringsløb i skolens lokalområde med en konkurrence og inspiration til skolens eget forandringsprojekt. Projektet gør eleverne klogere på verdens situation, og hvordan EU, den danske regering og FN arbejder hen mod en mere bæredygtig verden i 2030.

MUNDU kommer på besøg en aftalt dato og introducerer eleverne samt afvikler orienteringsløbet i samarbejde med skolens lærere.

For elever i alle aldre

3. Oplæg ved Elena Askløf og Peter Laugesen fra www.voreseuropa.dk

Vores Europa holder oplæg på skolerne om hvordan samtidens Europa ser ud gennem ungdommens perspektiv. Siden 2013 har Elena Askløf og Peter Laugesen rejst Europa tyndt for at blive klogere på spørgsmålene: Hvem er de unge europæere? Hvad optager dem, bekymrer dem, får dem til at drømme store drømme? Og hvordan kan vi som ungdomsgeneration skabe de forandringer, vi gerne vil se? I 2014 blev Vores Europa tildelt Europa-Parlamentets pris, Charlemagne Youth Prize, for det bedste ungdomsprojekt i Europa.

Pris: 5.000 kr. (udgiften dækkes af FRISKOLERNE - kræver dog at man har fået bevilliget pengene først - kontakt jcj(at)friskolerne.dk). Transport udgiften dækkes af skolen.

Kontakt: kontakt(at)voreseuropa.dk for at aftale tidspunkt for aktivitetens gennemførelse.

4. Gratis rollespil om EU udført på skolen - https://undervisning.deo.dk/rollespil/
DEO undervisning tilbyder rollespil for elever i 7.-10 klasse. Rollespillet udføres af DEO's meget dygtige undervisere ude på skolen. Et rollespil kan have fra 30 til 110 elever.
Læs mere om rollespillet i Magasinet Friskolen fra oktober 2019.

Kontakt: kasper(at)deo.dk for at aftale tidspunkt for aktivitetens gennemførelse.