fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Tilskudsordninger

Her kan du finde eksempler på tilskudsprogrammer, der kan understøtte skolens arbejde med at sætte fokus på den internationale dimension.

Har du spørgsmål til nedenstående muligheder, er du meget velkommen til at kontakte international konsulent i Friskolernes Hus, Jakob Clausager Jensen, jcj(at)friskolerne.dk (T: 22361153).

 

 

 

ERASMUS+
EU's uddannelsesprogram Erasmus+ for grundskole

Erasmus+: skolepartnerskaber 
Dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser kan søge om tilskud til et strategisk partnerskab med en institution i et andet land om blandt andet god praksis, anerkendelse af kompetencer og iværksætteri.

Erasmus+: Strategiske partnerskaber 
Tværsektorielle partnerskaber giver organisationer og institutioner, der arbejder med uddannelse, mulighed for, på tværs af sektorer, at arbejde sammen om et fælles projekt, der bidrager til at forbedre kvaliteten af uddannelsen i grund- og ungdomsuddannelserne samt dagtilbuddene.

 

 

 

 

NORDPLUS
Nordisk Råds program for nordisk-baltisk samarbejde inden for grundskolen

Nordplus Junior  
Nordplus Junior har som formål at fremme samarbejde og netværk mellem skoler i de deltagende lande for at styrke kvaliteten, kreativiteten og fornyelsen på førskole, grundskole- og gymnasieområdet og styrke den nordiske/baltiske dimension i undervisningen. Der findes fire aktiviteter under Nordplus Junior:

1. Forberedende besøg
2. Udveksling af elever
3. Udveksling af lærere
4. Netværk og projekter

Nordplus Nordisk Sprog 
Målet med Nordplus Nordiske Sprog er dels at støtte aktiviteter, som styrker børn og unges sprogforståelse i nordiske sprog, dels at udvikle materiale, metoder og strategier til at styrke nordisk sprogforståelse på alle niveauer i uddannelsessystemerne.

 

 

 

 

LÆRERREJSER
Tilskud til lærerrejser i mellem- og lavindkomstlande

Rejsestipendierne kan søges af danske skoler – både grundskoler og ungdomsuddannelser – som:

  • har fundet en partnerskole og indledt en dialog om et samarbejde
  • er medlem af VerdensKlasse

Stipendier dækker rejseudgifter for op til 15.000 kr. pr. person, og en skole kan søge til, at to lærere rejser sammen. Der kan søges til både besøg på partnerskolen (rejsestipendium) og besøg i Danmark af partnerlæreren (omvendt rejsestipendium).

 

 

 

 

EUROSCOLA
Europaparlamentets Euroscola
EUROSCOLA er en unik mulighed for, at skoleelever i alderen 16-18 år kan prøve at være europaparlamentariker for en dag. Formålet med programmet er at styrke de unges viden om Europa-Parlamentet, idet de deltagende skoleklasser helt konkret bliver tilbudt en lærerig oplevelse i plenarsalen i Strasbourg – langt fra de traditionelle klasseværelser. Klasserne bliver udvalgt fra EU’s medlemslande, så eleverne på egen krop får erfaret, hvordan der forhandles i en international sammenhæng. 

Interesseret i andre projekter?

Kontakt international konsulent i Dansk Friskoleforening, Jakob Clausager Jensen, for at høre hvad du ellers kan lave med dine elever i ind- og udland.

info
KONTAKT DANSK FRISKOLEFORENINGS INTERNATIONALE KONSULENT
Ring til Friskolernes Hus
22361153
Jakob Clausager Jensen
Skriv til mig
jcj(at)friskolerne.dk

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12