Fem skolelederes erfaringer og ønsker til det kommunale samarbejde

Fem skolelederes konkrete erfaringer og deres ønsker til et forbedret samarbejde med kommunen

Samarbejdet mellem friskole og kommune set vidt forskelligt ud, afhængigt af hvor i landet man befinder sig.

Se, og læs fem skoleledere beskrive deres forskellige oplevelser af samarbejdet - og deres konkrete ønsker til et forbedret samarbejde.

Børn kommer i klemme med lange sagsbehandlingstider ved PPR

Helle Krogsgaard, skoleleder på Sæby Friskole, Frederikshavns Kommune, oplever så lange sagsbehandlingstider, at skolen ofte vælger selv at betale for at deres elever får den støtte, de har brug for.

Friskolerne står bagerst i køen til leje af idrætsfaciliteter

Skoleleder på Mariendal Friskole, Københavns Kommune, Anders Blom Salmonsen, fortæller om, hvordan de oplever at komme bagest i køen til leje af de kommunale idrætsfaciliteter.

Kommunen ser os som en værdifuld brik i kommunens skoletilbud

Skoleleder på Ollerup Friskole, Svendborg Kommune, Jakob Ringgaard, beretter om et samarbejde med kommunen kendetegnet af inddragelse og lydhørhed.

Kommunen laver benspænd for overgangen mellem børnehave og friskole

Skoleleder Anne Mette Rasmussen på Park Allé Privatskole, Brøndby Kommune oplever, at kommunen ikke ønsker at samarbejde med kommunens private og frie skoler om børnenes overgang fra børnehave til skole.

Kommunens busruter tager ikke hensyn til friskoleelever

Kent Lykke, skoleleder på Uhre Friskole i Ikast-Brande Kommune, fortæller om, hvordan kommunens nedskæringer i transportomkostninger har konsekvenser for skolens elever.

Hent friskolernes samlede valgpakke til KV21
Tips til skoler, der ønsker at afholde et vælgermøde