Friskolernes rolle i lokalsamfundet

35 pct. af friskoleeleverne bor i byer med under 500 indbyggere. I folkeskoleregi er det kun 13 pct.
Det er både en konsekvens af de masselukninger af folkeskolerne, der er sket siden 2007, og et bevis på, at den lokale skole har en særlig værdi, og at friskolerne reelt henvender sig til alle.

Friskolerne spiller ofte en væsentlig rolle som lokale kraftcentre. På halvdelen af landets friskoler bruger eksempelvis de lokale idrætsforeninger skolens faciliteter. Også pensionistforeninger, husflidsforeninger, aftenskoler, ungdomsklubber, musikskoler, dagplejere, billedskoler m.v. finder vej til friskolernes lokaler og arealer.

Mange lokalsamfund har bevist, at skolen er afgørende for at udvikle et lokalsamfund. Sådan forholder det sig også for Feldballe på Djursland.

Hvad betyder friskolen for lokalsamfundet?

Først kom friskolen og senere også vuggestue og børnehave i Feldballe på Djursland. Dét har sat gang i byens udvikling. Mød de lokale ildsjæle.

Hent friskolernes samlede valgpakke til KV21