Landsmøde 2021

Landsmøde med generalforsamling

FRISKOLERNE afholder landsmøde med generalforsamling lørdag den 10. april 2021 - med Corona-venligt program. Kom og vær med til at gøre din stemme gældende, få en status fra foreningen, bliv inspireret, dyrk netværket og bliv tanket op af fællesskabet.

Frist for tilmelding: 5. marts 2021
Sted: Comwell Kolding
Pris: 750 kr. pr. person

Program for landsmøde 2021

Lørdag den 10. april 2021

09.30 - 10.00 Ankomst og kaffe
10.00 Velkommen
  • Frirumsdebat »Kan vi tåle mennesker med overbevisninger?

I Danmark har vi en lang tradition for åndsfrihed i forståelsen, at man har lov til at være en idiot – men ikke i fred!

Åndsfriheden handler om at forsvare egen og andres frihed til at tænke, mene og tro frit. Åndsfriheden er dermed stærkt sammenhængende med den danske demokratiforståelse. Det er modsætningen af sindelagskontrol.

Der tales meget om truslerne mod vores demokrati og frie samfund. Vores tid er præget af debatter om friskolestramninger, indfødsretskrav, identitetspolitik, ytringsfrihed på de sociale medier, overvågning, negativ social kontrol, omskæring, tildækningsforbud m.m.

Men hvor bange skal vi være for disse udfordringer, og hvordan skal vi forholde os til dem? Er vi i gang med at forsvare friheden på en måde, der i virkeligheden indskrænker den – fx når vi diskuterer adgangen til statsborgerskab, øget overvågning og religion i det offentlige rum?

De frie skoler – Friskolerne- Højskolerne-Efterskolerne – er værdibårne skoleformer, der ifølge loven skal opdrage til demokrati. Men er der grænser for, hvilke værdier og overbevisninger vi som samfund kan acceptere? Og hvad er alternativet?

Svend Brinkmann, professor og forfatter, og Sørine Gotfredsen, forfatter, debattør og sognepræst, samtaler om emnet i debatformen »Frirumsdebatten«. Dette debatformat består af tre runder: Fronter, Refleksion og Initiativ. En Frirumsdebat tager konflikten og dens dilemmaer alvorligt, den udråber ikke en vinder og en taber, den giver plads til nuancer og tvivl, og den gør os klogere. Friskolerne, Højskolerne og Efterskolerne har taget initiativ til Frirummet. Et civilsamfundsinitiativ, der skal bidrage til at forbedre den offentlige samtale, øge børn og unges demokratiske virkelyst og styrke befolkningens politiske tillid og håb.

12.30 – 13.30 Frokost
  • Generalforsamling

Dagsorden

1. Valg af dirigent, stemmetællere og protokolfører
    2. Formanden forelægger foreningens skriftlige beretning til godkendelse
    3. Foreningens regnskab forelægges til godkendelse
    4. Behandling af indkomne forslag
    5. Valg af styrelsesmedlemmer (På dette års generalforsamling skal der ske valg af fire medlemmer. Tre medlemmer vælges for en tre-årig periode, og et medlem vælges for en ét-årig periode. Se præsentation af kandidaterne)
    6. Valg af mindst to suppleanter (suppleanter opstilles direkte på generalforsamlingen)
16.30 – 17.30 Loungestemning (med afstand)
17.30 Middag
18.30 Koncert med Alberte Winding og Andreas Fuglebæk

Tilmelding til Landsmøde 2021 pil Hent program (pdf) pil

Kandidater til bestyrelsesvalg 2021

I år skal der ske valg af fire bestyrelsesmedlemmer.
Syv personer har valgt at stille op til de fire ledige pladser. Se en præsentation af kandidaterne.

PRAKTISKE INFORMATIONER

COVID-19:
Vi følger de gældende restriktioner på tidspunktet for afholdelsen. Nærmere information sendes direkte til de tilmeldte.
Har du spørgsmål ang. COVID-19 og landsmødet, så kontakt venligst Friskolernes Hus.

Parkering:
Gratis parkering ved Comwell Kolding. Registrér din bil i hotellets lobby ved ankomst.

Ring til Friskolernes Hus
Birgitte Bahlke Gram