fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Angående nødberedskab

Friskolerne opfordres til at lave eget nødberedskab.
Kategori Presse og politik , Administrative nyheder
12.03.20

Herunder vores umiddelbare tolkning af de udmeldinger, der er kommet fra statsministeriet ved pressemødet den 11. marts 2020 kl. 20.30:

  • En skole er en skole. Uanset fri-, privat- eller folkeskole. Derfor gælder retningslinjerne vedrørende lukning af skoler alle skoler – også friskolerne. Skolerne lukker senest mandag den 16. marts og 14 dage frem, men forældre anbefales at holde deres børn og unge hjemme allerede fra i dag, hvis det er muligt.
  • Nødberedskab. Der skal iværksættes nødberedskab på skolerne, så de forældre, der skal varetage vitale arbejdsfunktioner, kan komme på arbejde. Derfor skal friskolerne også gå i gang med at udtænke et nødberedskab for de børn, skolen har indskrevet og derfor har ansvaret for. Vi tolker det ikke som en realistisk opgave, at friskolernes elever passes af kommunale institutioners nødberedskab. Både af hensyn til at mindske smitte og sikre, at vi netop ikke er mange mennesker forsamlede og også af hensyn til børnene, der har brug for kendte rammer. 

Formand for Dansk Friskoleforening Peter Bendix Pedersen deltager i  telefonmøde med Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil om sagen, de nærmere foranstaltninger og mange spørgsmål, som rejser sig.

Vi sørger for at holde medlemsskolerne underrettede så snart, der er nyt.

Maren Skotte

Kommunikationschef

Find flere informationer om COVID-19 og skolens forholdsregler i den forbindelse. ​​​​​​​

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12