fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

"NORMALITETSBEGREBET UNDER FORANDRING" er temaet i Magasinet Friskolen nr. 18

Når det normale bliver unormalt.
Af: Malene Lund Smidt, Friskolernes Hus
Kategori Pædagogik og skoleliv , Administrative nyheder , Magasinet Friskolen
28.10.19

I dette nummers TEMA  sætter Magasinet Friskolen fokus på en udvikling, hvor forældre og børn generelt er mindre rummelige over for forskellighed. Hvor forældrene har lommelygten så stift rettet mod børnenes karrieremuligheder i konkurrencesamfundet, at der ikke længere er plads til de børn, som ikke er så hurtigt lærende eller har udfordringer på den ene eller anden måde.

I temaet råber psykologernes formand vagt i gevær i "Stop med at stemple børn og unge", og du kan også læse om, hvordan de på Nordskovens Friskole tilbyder ekstra støtte og rum til børn med specielle behov i, "Vi tager os af de børn, som konkurrencesamfundet dømmer ude". Du kan også møde Oliver, Elisabeth, Morten, Sidse og Marius, som er fem af de unge fra Nordskovens Friskole.

Denne gang gang ser Magasinet Friskolen også nærmere på de spiluniverser, som motiverer de børn, der ellers er svære at fange med mere gængse undervisningsformer. Læs mere herom i "Spiluniverser fænger drømmerne i elevflokken".

Den 24. september 2020 afholdes konferencen om kreativitet og dannelse på Brandbjerg Højskole. Vi giver dig et nærmere indblik i temaet for konferencen, når Magasinet Friskolen møder stifteren af Den grønne studenterbevægelse, der bl.a. fortæller, at "Jeg græd, da jeg hørte Greta Thunbergs tale. Hendes frustration er så meget lig min egen!" og i mødet med naturfilosoffen, som opfordrer til at "Lad nu være med at tvangsfodre børn med naturvidenskab"

Du kan også læse og se, hvordan eleverne i 7. klasse på Fjordbakkeskolen i Taulov gennemgik den totale forvandling fra halvsovende teenagere til frådende politikere, da de brugte en dag på rollespil om EU, og "Macron, Merkel og Orban kom på besøg".

Alt det og meget mere kan du læse i Magasinet Friskolen nr. 18. Vi ønsker dig rigtig god læselyst!

HUSK AT DOWNLOADE MAGASINETS APP!

I APP'en kan du læse alle artikler fra Magasinet Friskolen helt gratis.

APP'en kan downloades her:
iPhone/iPad
Android- Smartphone/tablet
Computer

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12