fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

"AUTORITETERNES FALD" er temaet i Magasinet Friskolen nr. 19

Vi brugte 100 år på at kæmpe mod dem...
Af: Malene Lund Smidt, Friskolernes Hus
Kategori Pædagogik og skoleliv , Administrative nyheder , Magasinet Friskolen
09.12.19

I dette nummers TEMA  sætter Magasinet Friskolen fokus på, hvordan vi gennem mere end et århundrede har bevæget os væk fra den respekt for autoriteter, som vi førhen byggede en stor del af vores samfund op omkring. I dag hylder vi den kritiske bevidsthed og sætter spørgsmålstegn ved alt – men tilsyneladende er vores autoritetstro forsvundet i en sådan grad, at især den unge generation mangler den. 

Du kan også læse, hvordan de på Ådalskolen, Fangel Friskole har udfordret sig selv med at få gjort FN’s 17 verdensmål spændende og interessante for børn på alle klassetrin. Deres bud på, hvordan det gøres, er blandt andet, at "Bæredygtighed er nødt til at være konkret".

I denne udgave af Magasinet Friskolen kan du også læse flere artikler, som er blevet til i forbindelse med studieturen til Sydkorea, som magasinet deltog på i oktober måned. Du kan bl.a. læse "I skærende kontrast", der handler om, hvor drastisk det sydkoreanske samfund har udviklet sig gennem et halvt århundrede, og hvad konsekvenserne af udviklingen har været.

Du kan også læse "En sovende generation", der stiller skarpt på et studie, der har påvist, at op mod 80 procent af eleverne i den sydkoreanske highschool sover i timerne. Forskerne kalder det et ungdomsoprør igennem passivitet. Mød også Dong Nae Yi, der kørte det vilde arbejdsliv, indtil han pludselig fandt ud af, at det ikke gav mening.  

Denne gang gang har Magasinet Friskolen også været på besøg hos en friskolefamilie - nærmere bestemt familien Hørby Højte Nielsen i Galten udenfor Aarhus. Tryghed og tillid er førsteprioritet hjemme hos familien, der tror på, at "Vi er noget i kraft af, at vi er en familie".

Og så hylder Magasinet Friskolen Rudolf Steiner skolerne, der fylder 100 år!

Alt det og meget mere kan du læse i Magasinet Friskolen nr. 19. Vi ønsker dig rigtig god læselyst!

HUSK AT DOWNLOADE MAGASINETS APP!

I APP'en kan du læse alle artikler fra Magasinet Friskolen helt gratis.

APP'en kan downloades her:
iPhone/iPad
Android- Smartphone/tablet
Computer

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12