fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Besparelsesforslag er taget af bordet

Socialdemokratiet trækker forslag om at reducere friskolernes statstilskud med 300 mio. kr.
Af: Maren Skotte, kommunikationschef i Friskolernes Hus
Kategori Presse og politik
14.11.19

Igennem den seneste valgkamp har friskolernes tilskud været et varmt emne, som fik overraskende stor opmærksomhed. I forbindelse med finanslovsforslaget for 2020 fremlagde Socialdemokratiet et forslag om at frede friskoler og private grundskolers tilskud i 2020 mod at reducere den såkaldte koblingsprocent fra 76 til 71 fra 2021. Denne reduktion svarer til 300 mio. kr. om året - svarende til cirka 3.000 kr. pr. elev. 

Massiv debat landet over
Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil udtalte, at »privatskolerne er overbetalte« og lancerede budskabet om, at »vi kan bruge skattepengene bedre
https://www.dr.dk/nyheder/indland/pernille-rosenkrantz-theil-om-friskoler-vi-kan-bruge-skattepengene-bedre

Disse udtalelser udløste massiv debat på sociale medier og i de fleste dagblade, i radio og tv. Et væld af lokale friskoler har blandet sig i debatten, som endte med, at Socialdemokratiet ikke kunne skabe et politisk flertal for forlaget. Mandag den 4. november trak Socialdemokratiet forslaget af forhandlingsbordet, og en lang række friskoler kan dermed ånde lettet op.

Dansk Friskoleforening har forløbet igennem argumenteret for, at det samlede statstilskud til fri- og privatkolerne skal bevares, men at den interne omfordeling kan blive endnu mere solidarisk end den nuværende model.

Link til diverse artikler:

https://www.berlingske.dk/politik/regeringen-dropper-besparelser-paa-friskoler-0

https://www.dr.dk/nyheder/politik/regeringen-dropper-plan-om-spare-paa-friskoler

 

 

 

 

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12