fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Bliv værtsprojekt for en international volontør

Gennem International Cultural Youth Exchange (ICYE) kan jeres skole som projekt modtage en international volontører. De bliver en hjælp i det daglige arbejde, f.eks. i køkkenet, som lærerassistent, støtte til pædagogerne eller andet.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori Pædagogik og skoleliv , Kurser og arrangementer , Administrative nyheder
24.03.21

Udvekslingsorganisationen Dansk ICYE starter nyt program op i Danmark for unge tyske volontører i aldersgruppen 18-26 år. Organisationen forventer i første omgang at modtage mellem 4 og 6 volontører efter sommerferien til 6 og 12 måneders ophold, og de leder i den forbindelse efter skoler som kunne være interesserede i at være værtsprojekt. 

ET PROJEKT ER en arbejdsplads, f.eks. en skole, en børnehave, en efterskole eller et aktivitetscenter. Det kan også være mange andre typer af arbejdspladser, dog ikke private virksomheder.

Dansk ICYE samarbejder med forskellige projekter i hele Danmark om kulturudveksling gennem frivilligt arbejde. Det vil sige, at målet med et volontørophold er at lære mere om hinandens kulturer og forstå verdens mangfoldighed. Som projekt for en international voluntør får I dermed mulighed for at give jeres arbejdsplads et andet syn på tingene samt muligheden for at inkludere en person i jeres hverdag, der kan bidrage med nye måder at se verden og hverdagen på. Volontøren bliver også en ekstra hånd i hverdagen til f.eks. udflugter, arrangementer eller undervisning. I får en volontør, der er interesseret i at opleve en dansk hverdag, lære det danske sprog og være en del af en dansk familie og arbejdsplads.

Volontøren skal bo hos en værtsfamilie, som findes i samarbejde med skolen. Volontøren modtager lommepenge og støtte til transport og fritidsaktiviteter. Værtsfamilien modtager støtte gennem Dansk ICYE.

LÆS MERE om muligheden for at blive projekt samt andres erfaringer med at være projekt HER.

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12