fjern søgeboks

Børn fra Ukraine på friskole

Overvejer I at indskrive ukrainske elever i foråret 2022? Børne- og Undervisningsministeriet (UVM) har nu afklaret formaliteterne omkring de ukrainske skolelever. Læs mere her.
Af: Søren Stein Brinck, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Presse & politik , Administration
29.03.22

Børne- og undervisningsministeriet (UVM) har nu afklaret, at børn med ukrainsk baggrund kan tælle med i opgørelsen af elevtallet pr. 5.9.2022. På opfordring er der nu kommet et svar fra UVM med følgende ordlyd:

Hvis en elevs forældremyndighedsindehaver har fået opholdstilladelse efter Ukraine-loven og er blevet cpr.-registreret i en bopælskommune vil betingelsen om at bo i Danmark i tilskudsbekendtgørelsens § 7, stk. 2, nr. 5, være opfyldt således at eleven er tilskudsberettiget og kan indgå i tilskudsgrundlaget pr. 5. september. Bopælskommunen skal attestere i overensstemmelse med lovens § 37. 

For yderligere information se også ministeriets hjemmeside - Situationen i Ukraine https://www.uvm.dk/aktuelt/i-fokus/ukraine

Hvis en friskole ønsker at indskrive ukrainske elever i foråret 2022, anbefaler vi, at I tager kontakt til kommunens skoleforvaltning for at lave en aftale om et tilskud til de ukrainske børns skolegang frem mod 5/9 2022 i henhold til kapitel 8c i Lov om Friskoler og private grundskoler. Kommunerne bliver kompenseret af staten. Der kommer ikke tilskud direkte fra staten til friskolerne i dette skoleår til denne opgave. Alternativet er, at skolen selv yder friplads/tilskud til børnenes skolegang og så modtager statstilskud til eleverne efter 5/9 2022 (og dermed modtager skolen tilskud allerede fra 1. august).

Ved yderligere spørgsmål: kontakt Friskolernes Hus på telefon 62613013 eller mail kontakt(at)friskolerne.dk 

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12