fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Budgetkonsekvenser af feriens placering – planlægning af arbejdstiden

Den nye organisationsaftales indvirkning på planlægning af arbejdstid og ferie.
Af: Tove Dohn, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
18.02.20

Den nye organisationsaftale for lærere og børnehaveklasseledere betyder, at hvis ikke skolen har varslet anden ferie, vil ferien for skolens lærere og børnehaveklasseledere blive afholdt med 5 dage i efterårsferien, de sidste 18 hverdage i juli og de første 2 hverdage i august måned.

Dette betyder, at hvis skolen følger reglen, er skolens forpligtigelse på ferie pr. 31. december 2020 på 3,32 dage – nemlig 4 måneder á 2,08 dage, svarende til 8,32 dage, minus 5 dage i elevernes efterårsferie.

Skolen kan altid varsle en anden ferie afholdt på et andet tidspunkt end ovennævnte, hvilket så vil være det gældende, fx kan 5 dage i uge 42, varsles flyttet til skolens vinterferie.

Skoler, der i budget 2020 vil følge organisationsaftalens nye ferieregler, og som i budgettet ikke har budgetteret med samtidighedsferie, vil med den mindre forpligtigelse opleve en positiv indflydelse på det budgetterede resultat.

De nye feriebestemmelser har naturligvis også indflydelse på planlægningen af arbejdstiden i næste skoleår. Bemærk i den forbindelse at der i skoleåret 2020-2021 vil være færrearbejdstimer, end der tidligere har været meldt ud; nemlig 1694,6 timer mod tidligere udmeldt 1716,8 timer.

Find det opdaterede værktøj til arbejdstidsplanlægningHER.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12