fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Certificering og gencertificering af frie grundskoler med særlig specialundervisningsprofil

Hvis I ønsker at blive certificeret eller gencertificeret som skole med en særlig specialundervisningsprofil, så er det ved at være tid til at ansøge om det hos Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Læs mere her.
Af: Tove Dohn, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
10.08.21

Primo september er tidspunktet for de frie grundskoler at ansøge om certificering/gencertificering som skole med en særlig specialundervisningsprofil.

For skoler, der ikke tidligere har været certificeret med en særlig specialundervisningsprofil, og ønsker at blive det, skal betingelserne i friskolelovens §11b stk. 3 opfyldes:

1) Det er offentliggjort på skolens hjemmeside, at skolen har en særlig specialundervisningsprofil.

2) Skolen har i gennemsnit pr. 5. september de 3 forudgående år før finansåret haft mindst 13 elever, der opfylder betingelserne i stk. 2.

3) Skolen opfylder særlige krav fastsat af børne- og undervisningsministeren til kvalitetssikring af skolens specialundervisning, jf. stk. 8.


Hele friskoleloven og kravene hertil kan læses HER.

 

VIGTIGT FOR SKOLER CERTIFICERET FØRSTE GANG I 2016:
En certificering gælder i 5 år, hvorefter der skal søges på ny. Det betyder, at de skoler, der i 2016 blev certificeret med en særlig specialundervisningsprofil, skal sende en ny ansøgning om certificering til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Dette fremgår af bekendtgørelse om certificering af frie grundskoler, der har en særlig specialundervisningsprofil §3.

LÆS hele bekendtgørelsen HER.

Alle skoler vil snarest modtage en skrivelse fra Børne- og Undervisningsministeriet, der beskriver kravene og ansøgningsprocessen.


FOR YDERLIGERE INFORMATION om krav og ansøgningsproces fra sidste år - KLIK HER. Siden vil blive opdateret, når de nye ansøgningsskemaer ligger klar.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12