fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Copydan Billeder hedder nu VISDA

Copydan Billeder har nu skiftet navn til VISDA. Copydan Billeder repræsenterer flere end 2.300 danske kunstnere og over 100.000 udenlandske kunstnere.
Af: Peter Højgaard Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
16.08.17

De allerfleste skoler har indgået en aftale for at kunne bruge billeder i undervisningen, som er omfattet af ophavsret. Billeder, som kunstneren/fotografen af billederne derfor har krav på at modtage penge for, når andre bruger billederne. I stedet for at betale direkte til kunstneren/producenten, betaler skolen en fast tarif til en organisation, der varetager beskyttelsen af ophavsretten og sørger for at fordele penge til kunstnere og fotografer.

Copydan Billeder er en sådan organisation. Copydan Billeder repræsenterer flere end 2.300 danske kunstnere, og via udenlandske søster-selskaber yderligere over 100.000 udenlandske kunstnere. Copydan Billeder har nu skiftet navn til VISDA.

VISDA er af Kulturministeriet bemyndiget til forhandle billedlicenser, der dækker alle kunstnere og fotografer. VISDA er en non-profit organisation - pengene går tilbage til kunstnerne. VISDA er en selvstændig og uafhængig forening i Copydan-huset, som er et administrativt fællesskab.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12