fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

DAGTILBUD: Kompensation for merudgifter i forbindelse med Corona

Husk at sørge for dokumentation.
Af: Ole Carl Petersen, konsulent i Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
18.06.20

Partierne på Christiansborg indgik den 22. april aftale om, at alle landets daginstitutioner skal kompenseres for merudgifter som følge af Corona.

Mange havde nok håbet på, at pengene var blevet tildelt direkte til de enkelte dagtilbud som en form for pulje-penge – eksempelvis med udgangspunkt i antal børn.

I stedet blev det således, at midlerne kommer til at indgå i økonomiaftalen med Kommunernes Landsforening.

Daginstitutionernes Landsorganisation (som FRISKOLERNE samarbejder med) har været i tæt dialog med ministeriet om spørgsmålet og har presset hårdt på for at få en forsikring om, at private dagtilbud også får andel i kompensationen. Det er der efterfølgende kommet en forsikring om fra finansministeren.

Det forlyder, at kommunerne er begyndt at sende skemaer ud til privatinstitutionerne om, hvad de har haft af udgifter. Dette arbejde bliver fra kommunernes side grebet forskelligt an, men uanset hvad, er det vigtigt, at de enkelte dagtilbud har dokumentationen i orden på, hvilke udgifter man har haft.

Vi vil gerne høre om det, hvis der er medlemsskoler med dagtilbud, som oplever, at kommunen ikke er indstillet på at tildele omtalte midler. I så fald vil vi gå videre med disse eksempler. 

 

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent her.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12