fjern søgeboks

Dagtilbud – og arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan

Arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplans indhold og intentioner er nu sat i gang. Dagtilbud har to år til at implementere de styrkede pædagogiske læreplaner. Både Dansk Friskoleforening og DLO tilbyder netværksdage, konferencer og materialer.
Af: Ole Carl Petersen, Friskolernes Hus
Kategori
Administration , Pædagogik & skoleliv
07.09.18

Arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplans indhold og intentioner er nu sat i gang.
I den sammenhæng handler det bl.a. om, at grundlaget for de seks læreplanstemaer realiseres. Dagtilbud har de kommende to år til at indføre intentionerne i den styrkede pædagogiske læreplan.

Inspirationsmateriale
I forbindelse med dette arbejde er der inspirationsmateriale at hente. Danmarks Evalueringsinstitut har udarbejdet forskelligt materiale for Børne- og Socialministeriet. Materiale, som skal kunne anvendes i det pædagogiske arbejde i det enkelte dagtilbud, og som kan tilpasses efter behov.

Materialet kan findes på <link https: www.eva.dk dagtilbud-boern styrket-paedagogisk-laereplan _blank external-link-new-window internal-link>Danmarks Evalueringsinstituts hjemmeside.
Materialet kan også hentes på <link https: www.emu.dk modul _blank external-link-new-window internal-link>EMUs hjemmeside.

To grundlæggende redskaber har fokus på henholdsvis selvevaluering og forankringsproces.

  • Selvevaluering: indeholder en række refleksions- og vurderingsspørgsmål, som kan være væsentlige i arbejdet med at analysere den pædagogiske praksis.
  • Forankringsproces: inspirerer til, hvordan dagtilbuddet kan arbejde med forandring og forankring.

Tema-materialer med fokus på den pædagogiske læreplan.

  • Tema om samspil og relationer har fokus på, hvordan det pædagogiske læringsmiljø kan fremme børns trivsel, læring, udvikling og dannelse.
  • Tema om evaluerende pædagogisk praksis giver viden om, hvordan en stærk evalueringskultur skaber ny viden til udvikling af den pædagogiske praksis.

I perioden frem til 2020 vil der komme yderligere temaer til. 

DLO-konference om styrkede læreplaner den 25. oktober 2018
I forbindelse med arbejdet med den pædagogiske læreplan, er der også mulighed for deltagelse i en DLO-konference. Fokus på konferencen vil, ud over de styrkede læreplaner, være på den nye dagtilbudslov.
Læs mere og tilmeld dig <link http: www.dlo.dk arrangementsoversigt.asp _blank external-link-new-window internal-link>HER
<link https: www.friskoler.dk nyheder artikel titel dlo-daginstitutionernes-lands-organisation-og-dansk-friskoleforening _blank external-link-new-window internal-link>Hvad er DLO – og hvad har foreningen med Dansk Friskoleforening at gøre?

SÆT X I KALENDEREN!
Netværksdag for frie dagtilbud og sfo
- om styrkede læreplaner og fritidspædagogik

I 2019 bliver de styrkede læreplaner og dagtilbuddets praksis omdrejningspunkt på Netværksdag for dagtilbud og sfo 2019.

Dagen får tre 'ben', hvoraf det ene vil omhandle fritidspædagogik og være målrettet sfo-personalet, mens andre andre fokuserer på læreplanerne på henholdsvis ledelses- og praktisk niveau. 

Dagen er under udvikling, men sæt allerede nu kryds i kalenderen den 6. marts 2019!

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12