fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Dagtilbud og de nationale pædagogiske mål

Den nye dagtilbudslov trådte i kraft i juli 2018. Derefter havde de enkelte dagtilbud to år til at indføre læreplanen med udgangspunkt i de nationale pædagogiske mål (de seks læreplanstemaer).
Af: Ole Carl Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Pædagogik og skoleliv , Administrative nyheder
22.10.19

Den enkelte kommune må ikke være styrende i forhold til læreplanen i dagtilbuddet, men blot påse, at dagtilbuddet lever op til de nationale krav. Kommunen må altså ikke fremover bruge særlige koncepter eller, i forbindelse med tilsyn, stille krav, som går ud over de krav til det pædagogiske arbejde, der fremgår af dagtilbudslovens §8 og bekendtgørelsen om de pædagogiske mål med bilag.

DLO (Daginstitutionernes Lands Organisation), som FRISKOLERNE er medlem af, mødtes for nylig med Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz Theil. Her blev kommunernes rolle i forbindelse med ovennævnte bl.a. drøftet.

Ministeren sagde i den sammenhæng, at hun meget gerne vil høre om eksempler på, hvis kommuner stiller krav ud over, hvad der kræves i dagtilbudsloven.

Kontakt gerne FRISKOLERNE, hvis I oplever eksempler herpå i jeres dagtilbud. Herefter vil vi sammen med DLO give besked til ministeren i anonymiseret form.

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent her.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12