fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Dagtilbud: opdatering vedr. kompensation for merudgifter under corona-krisen

Partierne på Christiansborg indgik den 22. april aftale om, at alle landets daginstitutioner skal kompenseres for merudgifter som følge af COVID-19. Det er den enkelte kommune, der står for at fordele pengene, så der findes ikke én samlet procedure for, hvordan den enkelte skole med dagtilbud kan få adgang til kompensationen.
Af: Michael Buch Kristensen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
14.09.20

Vi har tidligere skrevet ud om den aftale, der er indgået mellem partierne på Christiansborg om, at alle landets daginstitutioner, kommunale som private, skal kompenseres for merudgifter som følge af COVID-19.

Spørgsmålet er nu, hvornår og hvordan man kan få adgang til kompensationen. 

Kompensationen bliver forvaltet af den enkelte kommune, og der er ikke fra centralt hold fastlagt en procedure for, hvordan midlerne skal fordeles til den enkelte institution. Det betyder, at vi hverken kan redegøre for, hvordan eller hvornår kompensationen bliver gjort tilgængelig for den enkelte skole med dagtilbud, fordi hver enkelt kommune er ansvarlig for at fordele pengene.

Vores opfordring lyder derfor på, at man, hvis man er i tvivl om, hvordan man får del i kompensationen, kontakter sin kommune for at spørge ind til fordelingsprocessen hos netop dem.

Vi har viden om, at kompensationsudmøntningen nogle steder allerede er sket, andre steder er kommunen i gang med at indsamle de nødvendige oplysninger - og derudover er der en række kommuner der, såvidt vi er orienteret, endnu ikke er kommet i gang.

DERFOR: Vi opfordrer til, at den enkelte skole aktivt kontakter sin egen kommune med henblik på at få del i kompensationen.

 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12