fjern søgeboks

DLO: TV2-dokumentar viser behov for reform af dagtilbudsområdet med bedre normeringer, nærværende ledelse og uafhængigt tilsyn.

FRISKOLERNE har modtaget følgende pressemeddelelse fra DLO:
Af: Malene Lund Smidt, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Presse & politik , Administration
05.06.19

"Dokumentaren ”Daginstitutioner bag facaden”, der blev vist tirsdag den 28. maj på TV2, havde klip med gru-opvækkende situationer, hvor pressede voksne råber af børnene. Politikerne bør handle nu, og skabe bedre rammer for daginstitutionerne, siger Peter Grevsen, landsformand for Daginstitutionernes Lands-Organisation. 

”Ingen børn skal opleve det svigt, vi så i dokumentaren”, siger Peter Grevsen: ”Det er helt afgørende at politikerne sikrer bedre økonomi og rammer for kvalitet i vores daginstitutioner. Normeringer er den vigtigste enkeltfaktor for kvalitet, det ved vi fra forskningen”, forklarer Peter Grevsen: 

”Ud over flere hænder, skal der være kvalificeret ledelse, som superviserer tæt på. Det får man ikke med de mange besparelser der er udført de seneste år”.  

Peter Grevsen har også et bud på, hvordan der kan komme bedre styr på kvaliteten, hvor kommunerne i dag fører tilsyn med sig selv og med deres konkurrenter: ”Vi burde have et uafhængigt tilsyn, der har ressourcer til at gå i dialog med institutionerne, med tydelige krav og vejledning – og som kan sikre konsekvent opfølgning, siger han. Tilsynet må ikke som i dag være indlejret i kommunerne, der jo samtidig bestemmer den økonomiske ramme”, siger Peter Grevsen. Han forklarer: 

” Der bør være ensartethed og transparens i tilsynet, og der kan sagtens være plads til forskellighed, så længe alle møder en vis standard. Den nye dagtilbudslov med ’Styrket læreplan’ angiver de standarder, der sikrer kvalitet”, siger Peter Grevsen.

For mere information, kontakt
Landsformand Peter Grevsen 40600464 

eller

Sekretariatschef Tanja Krabbe 93399065" 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12