fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

E-læringskursus om databeskyttelsesforordningen

Center for Offentlig Kompetenceudvikling, som er ejet af de danske kommuner, tilbyder nu et E-læringskursus bestående af fire moduler målrettet lærere, pædagoger, skolesekretærer og andre medarbejdere på undervisningsinstitutioner.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
18.06.19

Undervisningsministeriet har været igennem modulerne og ”finder dem både lettilgængelige, fleksible at gennemføre og meget målrettet undervisningsområdet. Modulerne tager bl.a. fat i offentliggørelse af billeder af elever på en skoles hjemme- eller Facebook-side og gennemgår et gyldigt samtykke meget fyldestgørende.

Kurset er målrettet grundskolen, hvorfor nødvendige problemstillinger relevant for uddannelser med unge over 15 år ikke gennemgås (elever kan agere selvstændigt i GDPR sammenhæng).”

De fire moduler i e-læringskurset handler om:

·       Introduktion til databeskyttelsesforordningen

·       Definition af personoplysninger

·       Hvornår må man behandle personoplysninger?

·       Hvordan skal man behandle personoplysninger?

Man skal købe licenser til værktøjet. Licenserne er personlige og løber i 12 måneder. For 10 – 100 kursister/licenser er prisen 140 kr. pr. kursist, eks. moms. 

COK's hjemmeside med kursustilbuddet kan findes HER 

NB:
Skoleforeningernes fælles udvalg vedrørende persondataforordningen er på vej med en opdateret udgave af vejledningen målrettet frie skoler. Den opdaterede vejledning udsendes sidst i juni eller først i august måned.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12