fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Er A-skat og AMB vedr. april 2020 indbetalt til tiden?

Ja, selvfølgelig vil de fleste umiddelbart svare. Men sagen er den, at nogle lønanvisningssystemer/-bureauer automatisk har udskudt indbetalingen – hvilket der ikke er hjemmel til.
Af: Tove Dohn, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
05.05.20

I forbindelse med Covid-19 epidemien, har regeringen vedtaget at forlænge virksomhedernes betalingsfrister for AM-bidrag og A-skat; men udskydelse af betalingsfrister vedrørende A-skat og AMB gælder ikke frie grundskoler, fordi staten yder tilskud til skolens driftsudgifter på halvdelen eller mere.

Friskolernes Hus er blevet gjort opmærksom på, at A-skat og AMB vedrørende april måned for nogle skoler først er sat til betaling i september 2020 med henvisning til ovennævnte hjælpepakke. Årsagen til denne fejl kan være, at friskolen i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er registreret som en ”mindre privat virksomhed”, ”større privat virksomhed” eller ”offentlig virksomhed” – og ikke som den korrekt burde være: en ”selvejende institution”. En yderligere fejlkilde kan være, at skolens lønbureau automatisk har iværksat en udskydelse af betalingerne.

Skolerne opfordres til at kontrollere, om betalingen af A-skat og AMB fejlagtigt er udskudt til september, samt, hvis det er tilfældet, at undersøge om fejlen ligger i registreringen ved Erhvervs- og Selskabsstyrelsen og/eller hos lønbureauet. Betalingsdatoen skal naturligvis rettes, hvis den er forkert.

 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12