fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Er GDPR gået i glemmebogen?

Det er tid til at samle op på skolens håndtering af persondata. Vi anbefaler, at I sætter 'GDPR' på dagsordenen for bestyrelsen, så I som skole sikrer, at I overholder Datatilsynets regler herom. Læs mere her.
Af: Dzenana Causevic, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
11.08.21

De seneste halvanden år har skolerne med rette haft fokus på andet end GDPR, men reglerne omkring håndtering af persondata er stadig vigtigt for skolerne at have styr på, så skolerne ikke risikerer en sag ved Datatilsynet, herunder pålæg om bøde.  

Skoleforeningerne anbefaler, at skolerne mindst en gang om året kigger på deres materiale som fx deres persondatafortegnelser og lignende materiale, der beskriver skolernes anvendelse af persondata. Herudover kommer skolernes forskellige skabeloner til brug for indhentelse af samtykke mv. På samme måde bør an gennemgå personoplysninger, skolen har liggende, og slette de af dem, der ikke længere er nødvendige for skolen. 

SKOLEFORENINGERNE ANBEFALER:
Skolerne bør overveje at sætte punktet 'GDPR' på dagsorden for bestyrelsen, da det er skolens bestyrelse, der har det overordnede ansvar, hvad angår skolernes overholdelse af persondataregler. Fx kunne skolen hvert år ajourføre deres persondatamappe og sætte den på til godkendelse på et bestyrelsesmøde.

Til orientering vil skoleforeningerne i efteråret påbegynde et arbejde med at gennemgå det tidligere fælles udarbejdede materiale, herunder skabeloner, der er blevet lavet til brug for skolerne, med henblik på at ajourføre materialet i forhold til seneste lovændringer, tilsynspraksis mv.

Skoleforeningernes tidligere udarbejdede materiale ses HER. 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12