Er I ramt af mental coronamathed i arbejdsfællesskabet?

Nogle ansatte vil opleve faglig og mental afmatning efter en lang periode med corona. Forsker og organisationspsykolog Malene Friis Andersen giver råd til, hvordan I håndterer coronamathed.
Af: Ole Carl Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
17.11.20

Ugevis med virtuel undervisning uden den daglige føling med elever kan slide på motivationen. Det samme kan en anderledes hverdag på en skole, hvor hensyn til afstand og hygiejne kan påvirke fagligheden. Forsker og organisationspsykolog Malene Friis Andersen deler sine bedste råd til, hvordan I håndterer coronamathed.

En ændret hverdag som lærer
Corona har ændret hverdagen som lærer. Levende undervisning og daglig kontakt til elever er mange steder fortsat afløst af videomøder. Og i de mindre klasser skal faglige hensyn balanceres med afstand og hygiejne.

Nogle af os kan føle os matte efter mange uger med corona i arbejdslivet, og det er helt naturligt, siger Malene Friis Andersen, der deler sit arbejdsliv mellem at forske på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og at rådgive virksomheder og organisationer som selvstændig organisationspsykolog.

”Vi ved fra litteraturen, at vores arbejdsglæde og trivsel hænger sammen med at løse vores arbejdsopgaver med tilstrækkelig kvalitet. Hvis man føler, at man går for meget på kompromis med kvaliteten, kan det føre til moralsk stress. Så hvis man i længere tid må løse sine arbejdsopgaver på en anden måde, end man ved de burde, kunne eller skulle løses, så kan det spise af ens faglige integritet og selvforståelse,” siger hun.

En ledelsesmæssig opgave
Der ligger en ledelsesmæssig opgave i at hjælpe med at prioritere opgaverne og også sætte barren lidt ned. Læs Fforsker og organisationspsykolog Malene Friis Andersens gode råd til, hvordan I håndterer coronamathed på jeres skole.

LÆS MERE HER.