fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Ferietillæg

Af: Tove Dohn, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
06.11.19

Ferietillæg optjent 1. januar 2019 – 31. august 2019
Det særlige ferietillæg optjent i det forkortede ferieår 1. januar 2019 – 31. august 2019, og som svarer til antallet af feriedage, der afvikles med fuld løn i perioden 1. maj 2020 til 31. august 2020, skal udbetales enten med maj mdr. løn 2020 eller senest sammen med, at ferien afvikles.

Det særlige ferietillæg beregnes som en procentsats af den optjente ferieberettigede løn.

For skolens ledere, lærere, børnehaveklasseleder, samt overenskomstansatte under BUPL, 3F eller HK består det særlige ferietillæg af 1,5%.

For ansatte uden overenskomst er det den ansattes ansættelsesvilkår, der afgør, om den ansatte er ansat med ret til ferieaftalens 1,5% ferietillæg eller ferielovens 1% ferietillæg.

Ferietillæg optjent 1. september 2019 – 31. august 2020
Ferie optjent i ovennævnte periode skal indefryses til Lønmodtagernes Feriefond.

Ifølge Moderniseringsstyrelsens vejledning skal feriepenge for overgangsåret afregnes som sædvanligt, hvilket vil sige 12,5% af feriepengeberegningsgrundlaget.

I denne afregning er der afregnet for ferietillæg.

Da flere lønbureauer og revisorer har meldt ud, at såfremt den ansatte har ret til et ferietillæg højere end 1%, da udbetales den procentdel, der ligger over, har FRISKOLERNE, sammen med de andre skoleforeninger, bedt Moderniseringsstyrelsen tage stilling til dette.

Indtil videre anbefaler vi skolerne ikke at hensætte og beregne den ½ procent, der ifølge ferieaftalen ligger over ferielovens 1% ferietillæg.

Så snart vi har en konkret udmelding fra Moderniseringsstyrelsen, vil vi informere herom på hjemmesiden og i Skolenyt.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12