fjern søgeboks

Forsøg med nye karakter- og bedømmelsesformer

Børne- og Undervisningsministeriet igangsætter et forsøg med tre karakter- og bedømmelsesformer, og skoler, der har interesse i det, kan nu ansøge om at deltage.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Administration
02.06.22

Hvad betyder forskellige karakter- og bedømmelsesformer for elevernes motivation og trivsel? Det er noget af det, Børne- og Undervisningsministeriet vil undersøge met nyt forsøg, der nu sættes i gang.

Hvis I som skole er interesserede, så kan I være med til at udvikle og pilotafprøve tre nye muligheder inden for karaktergivning og bedømmelse:

  • Standpunktskarakterer i arbejdsindsats
  • Standpunktskarakter i ’orden og adfærd’
  • Karakterfrihed og skriftlig formativ feedback

I løbet af skoleåret 2022/2023 vil de deltagende skoler tage del i forskellige udviklingsaktiviteter sammen med STUKs læringskonsulenter. Her kan skolerne få indflydelse på den nye tilgang til karaktergivning og bedømmelse, som et større antal skoler derefter kan afprøve fra sommeren 2023 og to år frem.

Læs mere om den politiske aftale bag forsøgsprogrammet HER.

Tilmelding
Tilmelding til pilot- og udviklingsfasen foregår på udviklingsprojekter om en ny karakter- og bedømmelsespraksis, hvor der også kan findes flere informationer om forsøget, herunder vilkår for deltagelse. Hver skole vil kun kunne deltage i udviklingen af ét af de tre forsøg.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12