fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Fri os fra eksamener og vis tillid til lærernes faglighed! Debatindlæg i Politikens Skoleliv

NINA GØTHCHE, tidligere friskoleleder på den prøve- og eksamensfri Holstebro Friskole, tror ikke på, at eksamener højner hverken faglighed eller kvaliteten af undervisningen, skriver hun i et debatindlæg i Politikens Skoleliv idag.
Af: Mette Marie Møller, Friskolernes Hus
Kategori Pædagogik og skoleliv , Presse og politik
13.06.19

I Politikens 'Skoleliv' i dag efterlyser NINA GØTHCHE, tidligere friskoleleder på den prøve- og eksamensfri Holstebro Friskole, efterlyser i et debatindlæg i Politikens Skoleliv idag, evidens for hvordan eksamener og karakterer højner kvaliteten af undervisningen.

"Alt for mange gange har jeg som gymnasielærer sagt; 'fordi det skal bruges til eksamen'""Jeg kunne synge med i koret om, hvad karakterer gør ved eleverne, og hyle med på historierne om gymnasieelever med stress på grund af 12-tals-presset. Det gør jeg ikke her. Jeg er optaget af, hvad eksamenerne og karaktererne gør ved undervisningen. Jeg er ikke stødt på nogen evidens for, hvordan eksamener har indflydelse på kvaliteten af undervisningen. Det skyldes måske, at den eneste måde, man kvalificerer undervisning på, er gennem eksamener.

Det, som måles, er dog langt mere komplekst end et tal på en skala. Jeg har desværre set flere eksempler på uhyggelige tilfældigheder i karaktergivningen ved eksamener. Og prøveformer, der ligger så langt fra indholdet, at det er svært at se, hvad eleven har lært."

Nina Gøthche, Sprog- og kulturkonsulent, fhv. friskoleleder på Holsterbro Friskole og gymnasielærer.

Læs hele artiklen i SKOLELIV

Læs også artiklen "Vi bør afskaffe karakterer" med nu tidligere skoleleder Peter Hecquet.

 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12