fjern søgeboks

Frirummet åbner for indstillinger til Folket Journalistpris og tilbyder undervisningsmateriale

Folkets Journalistpris er indstiftet af Frirummet, som er et samarbejde mellem FRISKOLERNE, Efterskolerne og Højskolerne. Med prisen stiller de frie skoler skarpt på mediernes ansvar for at inddrage unge og giver blandt andre friskoleelever mulighed for at få en særlig stemme i et arbejdende ungepanel.
Af: Mette Marie Møller, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Presse & politik
09.01.23

Medier og journalister har et særligt ansvar for vores demokrati. Nu kan du og dine elever være med til at pege på. hvilke medier, der er særligt gode til at sikre en nuanceret debat, hvor alle – også unge bliver hørt.

Har I læst, set eller lyttet til særlig god journalistik, der har inspireret dig, og som har styrket den demokratiske samtale, så er det nu, I skal indstille.
Alle kan indstille kandidater fra 9. januar til 8. marts

Gratis undervisningsmateriale
Frirummet har udviklet et let tilgængeligt undervisningsmateriale i forbindelse med prisen. Materialet kan bruges til at sætte gang i diskussioner om, hvad god journalistik skal kunne, og om journalistikkens rolle i samfundet. Materialet består af små øvelser, links til artikler og en vejledning til underviseren. Det er fleksibelt og kan bruges i en enkelt time eller strækkes over et længere forløb. Materialet er særligt velegnet til jer, der vil lave en eller flere indstillinger til prisen som en del af undervisningen.
Hent materialet gratis her.

Unge i spil
Folkets Journalistpris er indstiftet af Frirummet, som er et samarbejde mellem Friskolerne, Efterskolerne og Højskolerne.
- Med prisen stiller de frie skoler skarpt på mediernes ansvar for at inddrage unge. Mange unge vælger nemlig nyhedsmedierne fra, fordi de føler, det påvirker deres humør negativt ligesom mange unge ikke deltager i den offentlige debat, fordi tonen er for hård. Det er en alvorlig udfordring for demokratiet, som de frie skoler nu tager ansvar for med Folkets Journalistpris, siger formand for Friskolerne Peter Bendix.

Friskoleelever og andre unge får derfor en særlig stemme i Folkets Journalistpris. Frirummet nedsætter nemlig et ungepanel bestående af 45 unge fra forskellige friskoler, efterskoler og højskoler. Ungepanelet samles på Ungdomsøen ud for København, hvor de skal arbejde med journalistik fra de fem medier, der nomineres til prisen, og herefter præsentere deres holdninger for medierne og prisens jury.

Aia Busk, elev på Ådalskolen, Fangel Friskole, skrev sidste sommer en elevklumme ’Ungdomsøens og folkets journalistpris’ på baggrund af sine oplevelser som en del af Frirummets ungepanel og hendes besøg på Ungdomsøen. Læs Ayas klumme her.

Prisen overrækkes på demokratifestivallen i Ollerup den 5. juni og består af et kunstværk og 50.000 kroner. Journalistikken, der indstilles, skal være publiceret mellem 20.april 2022 og 8. marts 2023.
Prisen blev uddelt første gang i 2022, hvor vinderen blev TV2 Fyn, Fyns Amtsavis og Fyens Stiftstidende for deres samarbejde om valgfolkefester op til kommunalvalget 2021.

Læs mere om Folkets Journalistpris her.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Frirummet: Signe Damkjær på mail signe(at)frirummet.org eller T: 22603481.


Prisen overrækkes på demokratifestivallen i Ollerup den 5. juni og består af et kunstværk og 50.000 kroner. Journalistikken, der indstilles, skal være publiceret mellem 20.april 2022 og 8. marts 2023.
Prisen blev uddelt første gang i 2022, hvor vinderen blev TV2 Fyn, Fyns Amtsavis og Fyens Stiftstidende for deres samarbejde om valgfolkefester op til kommunalvalget 2021.

Læs mere om Folkets Journalistpris her.

Har du spørgsmål, er I velkommen til at kontakte kommunikationsmedarbejder i Friummet, Signe Damkjær: signe(at)frirummet.org, 22603481

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12