fjern søgeboks

Fynske valgfolkefester vinder Folkets Journalistpris 

Fyens Stiftstidende, Fyns Amtsavis og TV2 Fyn vinder Folkets Journalistpris for samarbejdet om valgfolkefester op til kommunalvalget 2021.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Kurser & arrangementer , Presse & politik , Administration
31.05.22

Fyens Stiftstidende, Fyns Amtsavis og TV2-Fyn bliver de første vindere af Folkets Journalistpris. Den helt nye pris gives for de tre mediers inspirerende samarbejde om valgfolkefester op til kommunalvalget 2021. Prisen er indstiftet af organisationen Frirummet og overrækkes ved demokratifestivallen i Ollerup den 5. juni.

Hvad er Folkets Journalistpris?
Frirummet ønsker, med Folkets Journalistpris, at belønne journalistik, der forbedrer den offentlige samtale. Prisen hylder journalistik, der udfolder en sags kompleksitet og belyser nuancer frem for at polarisere, journalistik der vækker vores nysgerrighed, skaber tillid og inspirerer den til forandring. Folkets Journalistpris uddeles til en journalist eller en gruppe af journalister, der har bidraget til at forbedre den offentlige samtale ved at skabe plads til nuancer, refleksion og inspirere til demokratisk virkelyst.

Alle interesserede har kunne indstille deres bud på vindere af prisen, hvorefter Frirummets jury har nomineret fem kandidater. Disse blev præsenteret for Frirummets ungepanel, som består af elever fra friskoler, efterskoler og højskoler. De unge mødtes i starten af maj på Ungdomsøen, hvor de diskuterede, hvordan de fem nominerede medier lever op til kriterierne for Folkets Journalistpris. 

"Mange unge har ikke lyst til at deltage i den offentlige debat, fordi tonen er for hård og fordi, problemstillingerne præsenteres som noget, man kun kan være for eller i mod. Derudover bruger unge medier på en anden måde end generationerne før dem, og de har nogle andre krav til, hvad der skal til for, at de vil deltage i en debat. Det, mener vi, er vigtigt at lytte til. Ungepanelet er en konkret platform, hvorfra de unge kan give deres mening til kende og pege på nye veje for journalistikken," fortæller projektleder i Frirummet Josefine Weng. De unges argumenter er givet videre til de nominerede medier og indgik i den uafhængige jurys endelige afgørelse. 

"Prisens vægtning af de unges engagement og folkets inddragelse er helt unik," fastslår formanden for juryen, Peter Bro, der er professor og leder af journalistuddannelserne på Syddansk Universitet. "Der er masser af journalistpriser, men de fleste er uddelt af branchen selv, og det kan være med til at fastholde journalistiske metoder frem for at udvikle. Vi har behov for at tænke medier og journalistik på nye måder, og vi har behov for, at mediebrugerne selv begynder at stille nogle andre krav til, hvordan medier og journalister arbejder. Det er noget af det, vi kan med Folkets Journalistpris," siger han. 

Selve prisen består af et kunstværk og 50.000 kroner. 

Læs hele pressemeddelelsen her

Frirummet er et civilretssamfundsinitiativ skabt af Højskolerne, Efterskolerne og FRISKOLERNE.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12