fjern søgeboks

Har I tilmeldt jer Skolevalg 2024?

Så er der igen mulighed for at melde jeres ældste klasser til Skolevalg, der næste gang afholdes 1. februar 2024. I ugerne op til arbejder eleverne med valgkamp, debatter og politiske mærkesager.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Administration
22.05.23

Statsministeren udskriver Skolevalg søndag den 14. januar!

Dagen efter begynder det tre uger lange undervisningsforløb, hvor eleverne arbejder med politiske mærkesager, laver nyhedsinterviews og deltager i debatter med ungdomspartierne.

Det hele kulminerer med en autentisk gennemført valghandling, som afholdes den 1. februar. Samme aften er der valgaften på Christiansborg, hvor landsdelsresultater og det endelige valgresultat bringes på landsdækkende tv – ligesom ved et rigtigt folketingsvalg. 

 

Skolevalg er en autentisk gennemført valghandling for 8., 9. og 10. klasser i hele landet.

Skolevalg er et 3 uger langt undervisningsforløb tilrettelagt som et autentisk folketingsvalg. Det arrangeres af Folketinget og Børne- og Undervisningsministeriet i samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og finder sted hvert andet år. 

Skolevalg består at begynder 3 intense uger for skoleeleverne i samfundsfag og dansk. Undervejs skal de orientere sig i politiske mærkesager, lave nyhedsindslag og deltage i politiske debatter med ungdomspartier. På valgdagen bliver der udleveret valgkort og stemmesedler, og eleverne skal så sætte kryds ved det parti, de selv mener, de er mest enig med. Det hele slutter med valgfest på Christiansborg, hvorfra offentliggørelsen af landsdelsresultater og det endelige valgresultat sendes live på tv ‒ lige som ved et rigtigt folketingsvalg. 

Alle skoler med 8., 9. og 10. klasse kan være med i Skolevalg, og det er gratis at deltage. Det overordnede formål med Skolevalg er at øge de unges demokratiske engagement og forberede deres deltagelse i det repræsentative demokrati. Skolevalg giver eleverne en erfaring med, hvad det vil sige at danne sig en politisk holdning, og de får erfaring med at argumentere for deres holdninger. 

 

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om Skolevalg, finde undervisningsmaterialet og tilmelde din klasse lige HER.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12