fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Henvendelse fra Orienteringsret.dk

En række skoler har gjort os opmærksomme på, at de har modtaget en mail fra 'orienteringsret.dk' vedr. elever, der ikke går på skolen. Vi anbefaler, at skolen IKKE responderer på denne henvendelse. Læs mere her.
Af: Dzenana Causevic, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
19.10.20

Vi er blevet gjort opmærksom på, at en række skoler har modtaget en mail fra "Orienteringsret.dk", der anmoder om orientering og indsigt i oplysninger om børn, der ikke umiddelbart går på skolen. 

Vi anbefaler, at skolen ikke svarer på denne henvendelse, men alene tager stilling til en orienteringsret, hvis en forælder til et barn på skolen selv tager kontakt til skolen. Skolen har nemlig alene pligt til at videregive oplysninger om en elev på skolen, hvis der foreligger en konkret og individuel anmodning om orientering fra den forælder, der ikke har del i forældremyndigheden. En skole kan blive kontaktet af en advokat som partsrepræsentant for forælder, men her bør skolen forholde sig konkret til henvendelse. 

Såfremt I har yderligere spørgsmål, er I altid velkomne til at ringe.

LÆS NÆRMERE om orienteringsretten på vores hjemmeside HER.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12