fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Inspiration til undervisning af tosprogede

Ny vejledning til inspiration for friskolers undervisning af tosprogede elever.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
05.04.17

Friskoler skal sørge for at tosprogede elever får den fornødne ekstra undervisning i dansk og skolerne skal endvidere henvise tosprogede elever til undervisning i deres modersmål i folkeskolen, med skolen selv sørger for undervisningen. Skolen kan opnå tilskud fra Fordelingssekretariatet til undervisningen i dansk for tosprogede (se link nedenfor).

Nu har undervisningsministeriet udsendt en ny vejledning om organiseringen af folkeskolens undervisning af tosprogede elever. Vejledningen forklarer folkeskolens regler og giver anbefalinger til organiseringen og tilrettelæggelsen af undervisningen af tosprogede elever med behov for sprogstøtte. På den måde kan vejledningen og tjene som inspiration og være med til at styrke undervisningen i dansk som andetsprog på friskoler, der har optaget tosprogede elever.

Vejledningen er en opfølgning på den nye bekendtgørelse fra 2016 om folkeskolens undervisnings i dansk som andetsprog. Vejledning og bekendtgørelse er relevant for de frie grundskoler i og med at undervisningen for tosprogede elever i friskoler også skal stå mål med hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen. 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12