fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Inspirationshæfte fra EVA: specialpædagogiske kompetencer i undervisningen

Få inspiration til, hvordan samarbejdet mellem lærere og vejledere med specialpædagogiske kompetencer kan styrke udviklingen af inkluderende læringsmiljøer i denne nye udgivelse fra EVA, Danmarks Evalueringsinstitut.
Af: Ole Carl Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Pædagogik og skoleliv , Administrative nyheder
09.10.20

Mangler du inspiration til, hvordan de mange kompetencer på skolen bringes tættere på hinanden, kan den måske hentes i et nyt hæfte fra EVA.

Man kan f.eks. sørge for, at lærere og vejledere med specialpædagogiske kompetencer er fælles om undervisningen. Det gør bl.a., at afstanden mellem teori og praksis bliver kortere, fordi vejlederen har mulighed for at vise alternative måder at undervise på i klasseværelset, frem for at tale om dem i mødelokalet.

"Hæftet udgør et udpluk af resultater og refleksionsspørgsmål, som særligt vejledere og ledere kan tage afsæt i, når retning og rammer for samarbejdet mellem lærere og vejledere med specialpædagogisk kompetence skal drøftes. Brug fx. hæftet, når I indleder et nyt forløb og har brug for at diskutere, hvilken indsats der er behov for, hvilke kompetencer vejlederne besidder, hvordan ledelsen bakker op, og hvilke former for forløb der bedst kan hjælpe jer med de udfordringer, I oplever."

Hæftet bygger på de centrale pointer fra rapporten Specialpædagogisk kompetence i almenundervisningen - Flerfagligt samarbejde mellem lærere og vejledere fra 2019.

LÆS MERE og find hæftet HER.

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12