fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Krav til private gymnasier

Private gymnasier underlægges samme krav som frie grundskoler med hensyn til formål, oprettelse af afdelinger og donationer.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
08.05.19

Private gymnasier har med en lovændring, vedtaget af Folketinget den 30. april, fået indskrevet en række bestemmelser i loven, som ligner de bestemmelser, der kendes fra friskoleloven. Loven om private gymnasier får således tilføjet en formålsparagraf om frihed og folkestyre, demokratisk dannelse og respekt for grundlæggende friheds- og menneskerettigheder herunder ligestilling mellem kønnene. 

Derudover indføres skærpede bestemmelser i forbindelse med oprettelse af en ny privat gymnasieskole, hvor ministeriet skal påse, at personkredsen bag oprettelsen lever op til lovens krav – nøjagtig som det kendes fra friskoleloven. 

Med lovændringerne får en privat gymnasieskole adgang til at oprette afdelinger efter retningslinjer, som svarer til dem, der netop er indført i friskoleloven. 

Endelig indføres regler om donationer svarende til reglerne på frie grundskoler, ligesom der indføres skærpede tilsynsbestemmelser og en whistleblower-ordning, som det er gældende på de frie grundskolers område. 

Ændringsloven kan findes HER – se § 3.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12