fjern søgeboks

kultKIT2: Friskoler søges til dansk-tyske møder og samarbejde

Friskoler fra det sydlige Sjælland (region Syddanmark og region Sjælland) søges til projekter med fokus på det dansk-tyske samarbejde. kultKIT finansierer projekter i grænseregionen for at øge interessen for Tyskland samt give indblik i landets kultur.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Kurser & arrangementer
05.11.20

Friskoler fra det sydlige Sjælland søges til projekter med fokus på det dansk-tyske samarbejde. Skolerne kan søge finansiel støtte til finansiering af møder og projekter inklusiv rejseaktiviteter og gæsteundervisere. KultKIT skaber bæredygtige infrastrukturer i det dansk-tyske samarbejde. 

Projektet kultKIT giver støttemidler til foreninger, skoler, institutioner og initiativtagere, som ønsker at gennemføre dansk-tyske projekter inden for områderne kultur, uddannelse, idræt og fritid. Der kan også søges støtte til projekter, der involverer organisatoriske samarbejder, viden- og erfaringsudvekslinger, samt efteruddannelse.

Aktiviteter, der modtager støtte af kultKIT, skal være gennemført senest den 31. juli 2021.

 

Dansk-tyske projekter

kultKIT finansierer projekter i grænseregionen, som skal øge interessen for nabolandet og give indblik i dets kultur og levemåde. Igennem mødet med sproget og dets anvendelse i autentiske situationer får deltagerne styrket motivationen til at forbedre deres nabosproglige kompetencer. kultKIT-projekter modtager i gennemsnit omkring 10.000 Euro i finansiel støtte.

 

Møder og forberedelse af samarbejde

kultKIT finansierer dansk-tyske møder mellem deltagere med fælles interesser, som ønsker at møde hinanden for første gang, lære hinanden at kende og gennemføre en fælles aktivitet.

Aktører, som allerede har besluttet at samarbejde, kan søge midler til forberedelsesmøder mht. planlægning og udarbejdelse af projektansøgninger.

Kultit modtager løbende ansøgninger om dansk-tyske møder og forberedelsesmøder. Den maksimale støttesum er 3.000 Euro.

 

Rådgivning og hjælp til udvikling

kultKITs kontaktpersoner rådgiver gerne ved udviklingen af projekter og udarbejdelsen af selve ansøgningen. De hjælper også gerne med at finde projektpartnere i Tyskland. Du finder ansøgningsblanketten, støttekriterierne og din kultKIT-rådgiver på hjemmesiden: www.kultkit.eu

 

Formelle krav

kultKIT-projekter har altid en ansvarlig dansk og tysk projektaktør. Mindst én af aktørerne skal høre hjemme i kultKIT-regionen, og projekterne skal gennemføres i den såkaldte Interreg-regionen. Læs mere om vores tilskudsregler på kultkit.eu/tilskud/ - og husk at kontakte kultKIT for individuel rådgivning. Aktiviteter, der modtager støtte af kultKIT, skal være gennemført senest den 31. juli 2021.

 

Corona

kultKIT støtter projekter med viden om forsvarlig mødepraksis og tilbyder gratis værnemidler. Corona-situationen i Danmark og Tyskland vanskeliggør læring og kompetenceudviklingen med

personlige møder som ramme, derfor kan der søges om alternative projektformer, der i højere grad bærer præg af studieture med højt fagligt indhold.

 

Hvad er kultKIT

I Interreg 5A-Projektet kultKIT er 8 danske og tyske partnere fra Femern Bælt-regionen gået sammen i et paraplyprojekt. Formålet med kultKIT er at øge interessen for at lære nabosproget, fremme den

gensidige forståelse af dansk og tysk kultur og styrke den kulturelle integration i grænseregionen.

 

Læs mere om kultKIT på www.kultkit.eu - eller kontakt projektleder Jeppe Pers

(opd. 5. januar 2021)

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12