fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Alle lærere opfordres til at ansøge A.C. Bondes Fond

Legatmidler uddeles til pensionerede lærere og deres efterladte i en trangssituation samt til læreres udgifter i forbindelse med videreuddannelse. Fonden opfordrer alle interessede til at ansøge.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori Kurser og arrangementer , Administrative nyheder
22.11.21

Danske Private Skoler er ved at afvikle A. C. Bondes Fond, som de har bestyret siden 1939. I den forbindelse opfordrer de ALLE interesserede til at søge fondens midler - uanset hvilken skole- og/eller skoleforening, man har tilknytning til.


Der uddeles fondens midler iht. fondens formål. Der ydes følgende legater:

  • Trangslegater ydes til pensionerede lærere eller efterladte ægtefæller efter sådanne, som befinder sig i en økonomisk trangssituation. For at komme i betragtning til legat skal husstandsindkomsten ikke overstige 300.000 kr. årligt.
     
  • Uddannelseslegater ydes til læreres dokumenterede udgifter til efter- og videreuddannelse af pædagogisk karakter. Det kan f.eks. være udgifter til kursus, rejse og ophold.

 

Hvem kan ansøge?

Som udgangspunkt kan alle lærere i Danmark, samt enker og enkemænd, der måtte falde ind under én af de to ovennævnte kategorier, komme i betragtning til et legat. I henhold til fondens fundats har lærere ansat ved Nyborg Private Realskole fortrinsret. Dernæst kommer lærere og efterladte til lærere ved skoler tilhørende medlemskredsen ved Danmarks Private Skoler. Herudover kan lærere ved øvrige grundskoler i Danmark komme i betragtning.

 

ANSØGNINGSSKEMA findes på www.privateskoler.dk/bondesfond

ANSØGNINGSFRIST: 28. februar 2022

SPØRGSMÅL rettes til info(at)privateskoler.dk

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12