fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

FORÆLDET NYHED: Lønnen falder pr. 1. februar 2021

FORÆLDET NYHED! I OK 18-21 er der pr. 1. februar 2021 aftalt en ændring i lønnen i form af en ny procentregulering. Procentregulering sikrer, at ansatte i staten følger lønudviklingen på det private arbejdsmarked. Coronakrisen har betydet en opbremsning i lønnen på det private arbejdsmarked, hvorfor lønnen i staten nu falder tilsvarende.
Af: Tove Dohn, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
12.01.21

FORÆLDET NYHED! Find den opdaterede nyhed udsendt d. 20. januar 2021 HER.

I OK 18-21 er der pr. 1. februar 2021 aftalt en ændring i lønnen i form af en ny procentregulering. Denne procentregulering sikrer, at ansatte i staten følger lønudviklingen på det private arbejdsmarked. Da lønnen på det private arbejdsmarked er bremset markant op i kølvandet på coronakrisen, betyder det, at lønnen i staten falder tilsvarende med ca. 0,25%.

Lønnedgangen gælder alle ledere, lærere, børnehaveklasseledere, ansatte under BUPL, 3F og HK-overenskomst samt øvrige ansatte, der aflønnes efter statens skalatrin, eller hvor lønnen er aftalt til at reguleres efter procentreguleringen. Da næsten alle løndele reguleres med procentreguleringen, er det kun områdetillæg og gruppeliv, der ikke påvirkes af den ”negative” reguleringsprocent.

Den faldende procentregulering betyder dog kun en mindre lønnedgang. En hurtig beregning viser, at fuldtidsansatte lærere med et årligt undervisningstimetal på 750 timer og et kvalifikationstillæg på 25.000,- (årligt grundbeløb) før skat vil opleve en lønnedgang imellem 78, og 94,- kr. pr. mdr. alt afhængig af hvilket basisløntrin læreren er på. Hertil kommer selvfølgelig en tilsvarende pensionsnedgang.

Med denne ændring af lønnen følger en ny løntabel gældende fra 1. februar 2021. Løntabellen er indtil videre gældende indtil 31. marts 2021, hvor nye overenskomster forventes at blive aftalt.

Løntabel gældende fra 1. februar 2021 - DOWNLOAD HER.

 

 

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent her.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12