fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Lønudviklingen – pejlemærker til budgettet

At spå om lønudviklingen er forbundet med usikkerhed, men ikke desto mindre et tema, som melder sig i forbindelse med budgetlægningen.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
10.09.19

Her er et bud på nogle pejlemærker og oplysninger, som kan indgå i budgetovervejelserne:

  • Lønstigninger i henhold til overenskomsten pr. 1. april 2020, som består af en generel stigning på 1,46 %, samt et tillæg. Dette tillæg blev udløst af reguleringsordningen, som i 2018 blev skønnet til at udgøre 0,02 %, men som afhænger af lønudviklingen på det private arbejdsmarked sammenholdt med det statslige område.
     
  • Lokale forhold: Dels aftaler om lokale løntillæg på skolen. Bliver de ændret i 2020? Dels anciennitetsudviklingen for den enkelte medarbejder, som også påvirker lønudgifterne.
  • Lønstigningerne på det private arbejdsmarked har fra andet kvartal 2018 til andet kvartal 2019 ligget stabilt på ca. 2,25%. I andet kvartal 2019 var stigningstakten fortsat på lidt over 2 %.
  • I statens budget – finansloven – er der i den tekniske finanslov, som blev offentliggjort i slutningen af august, regnet med en lønstigningstakt på 1,8 % fra 2019 til 2020.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12