Medarbejderne skal inddrages i håndteringen af covid-19

Medarbejderne og arbejdsmiljøorganisationen skal tages med, når uddannelsesinstitutionerne skal håndtere corona-situationen og de problemer i arbejdsmiljøet, som følger med. Arbejdstilsynet har udsendt en række anbefalinger til samarbejde og medinddragelse
Af: Ole Carl Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
17.11.20

Corona-situationen har medført store ændringer i alles arbejdsliv. Det gælder ikke mindst hos jer ude på skolerne, hvor medarbejdernes sikkerhed og arbejdsmiljø skal ses i lyset af elevernes situation.

Retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne skal overholdes, men ofte er der metodefrihed på de enkelte arbejdspladser i forhold til, hvilke tiltag de vil iværksætte og hvordan.

At forebygge og håndtere smitte med covid-19 er en opgave på lige fod med andre arbejdsmiljøopgaver. Derfor skal arbejdsgiveren inddrage medarbejderne i arbejdet – og hvis arbejdspladsen har en arbejdsmiljøorganisation (AMO/MED), skal den drages ind i opgaven.

Arbejdstilsynet har udarbejdet et informationsmateriale, der giver arbejdspladserne gode råd om, hvordan de kan inddrage medarbejderne og AMO i arbejdet med at at forebygge coronasmitte og øvrige arbejdsmiljøproblemer, der opstår som følge af corona-situationen.

LÆS MERE HER.