fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Medarbejderne skal inddrages i håndteringen af covid-19

Medarbejderne og arbejdsmiljøorganisationen skal tages med, når uddannelsesinstitutionerne skal håndtere corona-situationen og de problemer i arbejdsmiljøet, som følger med. Arbejdstilsynet har udsendt en række anbefalinger til samarbejde og medinddragelse
Af: Ole Carl Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
17.11.20

Corona-situationen har medført store ændringer i alles arbejdsliv. Det gælder ikke mindst hos jer ude på skolerne, hvor medarbejdernes sikkerhed og arbejdsmiljø skal ses i lyset af elevernes situation.

Retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne skal overholdes, men ofte er der metodefrihed på de enkelte arbejdspladser i forhold til, hvilke tiltag de vil iværksætte og hvordan.

At forebygge og håndtere smitte med covid-19 er en opgave på lige fod med andre arbejdsmiljøopgaver. Derfor skal arbejdsgiveren inddrage medarbejderne i arbejdet – og hvis arbejdspladsen har en arbejdsmiljøorganisation (AMO/MED), skal den drages ind i opgaven.

Arbejdstilsynet har udarbejdet et informationsmateriale, der giver arbejdspladserne gode råd om, hvordan de kan inddrage medarbejderne og AMO i arbejdet med at at forebygge coronasmitte og øvrige arbejdsmiljøproblemer, der opstår som følge af corona-situationen.

LÆS MERE HER.

 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12