fjern søgeboks

Midler til førstehjælpskurser til personale i dagtilbud

Fokus på førstehjælp i dagtilbud skal styrkes.
Af: Ole Carl Petersen, Friskolernes Hus
Kategori
Administration , Pædagogik & skoleliv
07.09.18

Formål og målgruppe
I forbindelse med dagtilbudsaftalen, 'Stærke dagtilbud – alle børn skal med i fællesskabet', blev der afsat en pulje på 7,8 millioner kr., hvor kommunerne kan søge midler til førstehjælpskurser til ansatte i dagtilbud. Formålet med puljen er at sætte fokus på førstehjælpskurser til personale i dagtilbud.

Onsdag d. 15. august 2018 er der åbnet for ansøgning til puljen.

Målgruppen er alt personale i dagtilbud og omfatter personale i både kommunale og private dagtilbud. Puljen er målrettet personale, der ikke har gennemgået et førstehjælpskursus inden for de seneste 24 måneder, eller er i gang med at gennemgå et førstehjælpskursus.

Ansøgerkredsen for puljen er kommuner. "Kommunerne forpligter sig til at sikre, at også personale fra private dagtilbud får mulighed for at indgå i førstehjælpskurser." – Dette fremgår af 'Bekendtgørelse om ansøgningspulje til førstehjælpskurser til personale i dagtilbud', som kan læses <link https: www.retsinformation.dk forms _blank external-link-new-window internal-link>HER

Ansøgning til puljen
Det er Socialstyrelsen, der udmelder og udmønter ansøgningspuljen. Find ansøgningsvejledning og ansøgningsskema til puljen på <link https: tilskudsportal.sm.dk sider fhjaelp1.aspx external-link-new-window internal-link>Socialstyrelsens tilskudsportal.

Bemærk, at ansøgningsfristen er den 5. oktober 2018 kl. 12.00.

Kampagnehjemmeside
Sammen med udmeldingen af puljen igangsættes en kampagne om vigtigheden af førstehjælpskompetencer i dagtilbud. Første skridt er lanceringen af en kampagnehjemmeside: <link http: www.hvisuheldeterude.dk _blank>www.hvisuheldeterude.dk

Hvis ansatte i dagtilbud på en friskole har interesse for ovennævnte, kan I rette henvendelse til jeres kommune.

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12