fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Mindeord om Troels Borring

En oprigtig engageret skolemand er her ikke længere.
Af: Peter Bendix Pedersen, formand for FRISKOLERNE
Kategori Presse og politik
23.04.19

23. april 2019

Efterskolernes tidligere formand Troels Borring sov stille ind mandag den 22. april 2019.

Friheden var en ledestjerne for Troels Borring. "Giv folk frihed, så skal I bare se, hvad der sker" sagde han. Han mente ikke frihed til at passe sig selv, for ham var frihed nøje forbundet med en klar forpligtigelse til at påtage sig ansvaret for andre i fællesskabet. 

Troels var en ægte ildsjæl, der med stor begejstring og et enormt engagement altid holdt fokus på sagen. Han afsøgte mulighederne, vurderede retfærdigheden og gik praktisk til værks, og når sagen var klar, havde han modet til at gå foran, og med en særlig glød i stemmen, ild i øjnene og slagkraftige argumenter tale sin sag. Altid tydeligt, ærligt og med stor virkelyst, der smittede hans omgivelser. 

Sådan er det med mennesker, der brænder for en sag. De opnår resultater, handler og får ting til at lykkes. De sætter spor efter sig. Troels har dygtigt formået at placere Efterskolerne, som et unikt og afgørende skoletilbud for alle danske unge. 

Og det at give unge mennesker stærke oplevelser med at håndtere livet og blive stærke myndige borgere, der kan og vil tage ansvar og lederskab for fremtidens samfund, var en hjertesag for ham. 

Han var stålsat i arbejdet med at efterleve Efterskolens hovedsigte om at give unge livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse - og han turde stå fast på dette formål. 

Troels var overbevist om, at Efterskolerne, Højskolerne og Friskolerne til sammen har lagt vigtige grundsten til det samfund, vi kender. Derfor var han også ivrig for, at vi sammen skulle udvikle Frirummet og dermed tilføre folkestyret og den demokratiske samtale ny vitalitet og energi. Det lykkedes og lever fortsat takket være hans vedholdenhed og ihærdige arbejde for projektet. 

Troels havde kærlighed for Friskolerne, og vi kommer til at savne hans nærværende og varme medleven i friskolens sag. Vi har mistet en stærk stemme blandt de frie skoler, og vi skal vænne os til at klare os uden hans råstyrke og virkelyst. 

Friskolerne sender en stor og varm tak for samvær og nærvær, og vores tanker går til familien, der nu står tilbage med minderne om et oprigtigt, engageret og frit (skole)menneske. 

Æret være Troels Borrings minde.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12