fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Mulighed for samarbejde med erhvervsuddannelserne om valgfag (praksisfaglighed)

Undervisningsministeren har fremlagt et lovforslag om erhvervsuddannelser, folkeskolen, friskoleloven og vejledningsloven.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder , Pædagogik og skoleliv
03.04.19

Dette forslag åbner mulighed for, at en friskole kan indgå i et samarbejde med en institution, der udbyder erhvervsuddannelse, om at erhvervsuddannelsesinstitutioner tilrettelægger og varetager undervisningen af skolens elever i valgfagene billedkunst, musik, madkundskab, samt håndværk og design. 

Lovforslaget har betydning for skolens overvejelser vedrørende praksisfaglighed og den nye obligatoriske prøve i 8. klasse på dette område, som første gang skal afholdes i 2021. Aftalen mellem skolen og erhvervsuddannelsesinstitutionen vil – så vidt vi forstår lovforslaget – indebære en betaling fra friskolens side til erhvervsskolen. 

Lovforslaget er fremsat den 13. marts og har været til 1. behandling i Folketinget. Ifølge tidsplanen for forslaget er det sat på til 3. behandling og endelig vedtagelse den 30. april 2019. 

Vi følger op på lovforslaget, når det er vedtaget.

Det fremsatte lovforslag kan findes HER.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12