fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Når man skal finde en ny tilsynsførende

I disse uger skal flere skoler finde en ny tilsynsførende. Det kan der være mange årsager til: den nuværende stopper efter eget ønske eller efter skolens ønske, eller den nuværende tilsynsførende skal stoppe på grund af nye regler om, at en tilsynsførende højst må føre tilsyn ved den samme skole i 6 år og i øvrigt højst må være tilsynsførende ved 5 skoler.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
21.03.17

Men hvordan finder man en ny tilsynsførende? Og hvem kan man vælge imellem?

Mange skoler bruger deres netværk. Men man kan også lede på listen over certificerede tilsynsførende. Listen, som kan findes på Fordelingssekretariatets hjemmeside, opdateres løbende. Et nyt hold på ca. 20 tilsynsførende har netop gennemført uddannelsen på et kursus, Dansk Friskoleforening afholdt i februar måned og vil derfor snart modtage deres certificeringsbevis fra Undervisningsministeriet og blive optaget på listen.

Valget af tilsynsførende finder også sted i forbindelse med skolens generalforsamling. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at valget foregår i overensstemmelse med bekendtgørelsens regler. Det er ikke godt nok blot at følge almindelig generalforsamlingspraksis. Bekendtgørelsen er opdateret pr. 7. januar i år.

Fortegnelse over certificerede tilsynsførende:

Bekendtgørelsen om valg af tilsynsførende af 7. januar 2017


 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12