fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Nu er det tid at placere (sommer-)ferien

Hvis skolen ønsker, at lærerne afholder deres 5 ugers ferie på et andet tidspunkt end foreskrevet i overenskomsten, så skal dette meddeles inden udgangen af marts måned.
Af: Peter Højgaard Petersen, Friskolerens Hus
Kategori Administrative nyheder
22.02.17

Hvis skolen ønsker, at lærerne afholder deres 5 ugers ferie på et andet tidspunkt end foreskrevet i overenskomsten, så skal dette meddeles inden udgangen af marts måned.

Ifølge læreroverenskomstens § 29 (s. 31 i ”Ansættelsesvilkår …  OK 2015-2018”) afholder lærere, børnehaveklasseledere og ledere 5 ugers samlet ferie i de sidste 20 hverdage i juli måned samt de 5 første hverdage i august måned. Skoler, der ønsker dele af ferien placeret på andre tidspunkter, for eksempel i uge 42 eller uge 7, skal meddele dette skriftligt senest 31. marts til de pågældende medarbejdere.

For skolens øvrige medarbejdere skal der ligeledes fastsættes/aftales plan for afholdelse af ferien. Alle medarbejdere har krav på 5 ugers ferie, og at hovedferien på 3 uger afholdes samlet i ferieperioden fra 1. maj til 30. september.  

Ud over de 5 ugers ferie – som følger af ferieloven – har de fleste medarbejdere ret til 5 særlige feriedage i medfør af deres overenskomst eller individuelle ansættelsesaftale. Ferievejledningen fra Friskolernes Hus udsendes i en ajourført udgave i begyndelsen af foråret.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12