fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Ny ferievejledning

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt. Ferie er også lig med udregning af korrekt løn under ferie, men hvordan er det nu lige, man gør?
Af: Tove Dohn, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
04.06.19

FRISKOLERNE har udarbejdet en ny ferievejledning, der forklarer forskellen på ferieloven og ferieaftalen, og hvilke af skolens ansatte, der er omfattet af hvad.

Med vejledningen får du svar på:

  • Hvordan beregnes et feriefradrag, hvis en ansat ikke har været ansat hele optjeningsåret 2018?
  • Hvordan beregnes feriedifferencen, hvis en ansat under afvikling af ferie med fuld løn ikke har samme beskæftigelsesgrad som i optjeningsåret?
  • Hvordan beregnes både et feriefradrag og feriedifference?
  • Hvordan afregnes feriepenge og særlige feriedage, hvis en ansat stopper eller skal have udbetalt erstatningsferie?

Ferievejledningen forklarer, hvordan løn under ferien udregnes korrekt. Via eksempler viser den også, hvordan lønnen udregnes alt afhængigt af, om der er tale om et feriefradrag, feriedifference eller feriepengeafregning i forhold til, hvornår på året en medarbejder skal afregnes.

Bemærk: Vejledningen vedrører de nuværende ferieregler og omhandler ikkeden nye ferielov, som træder i kraft den 1. september 2020. 

Beregner til løn under ferie
Ud over ferievejledningen har FRISKOLERNE udarbejdet et værktøj til udregning af korrekt løn under ferie og også til afregning af ferie/feriefridage.

Ferievejledningen 2019 kan findes HER 

Ferielønsberegneren kan findes HER

Sygdom i forbindelse med ferie
I ferievejledningen informeres der også omkring reglerne vedrørende sygdom før ferien og sygdom opstået i ferien. 

Hvornår har den sygemeldte ret til erstatningsferie, og hvordan er reglerne omkring afholdelse/udbetaling af erstatningsferie?

Hvis skolen har en medarbejder, der er syg før feriestart, og såfremt den ansatte ønsker at afvikle ferie, er det vigtigt, at den ansatte får sig en teknisk raskmelding via kommunen. 

En teknisk raskmelding sikrer den sygemeldte medarbejder retten til at afvikle ferie i såvel Danmark som i udlandet uden at raskmelde sig.

Såfremt den sygemeldte raskmelder sig for at afvikle ferie, og efter ferien igen er sygemeldt, da vil sygdommen blive anset som værende nyopstået. Skolen kan i så tilfælde ikke søge sygedagpengerefusion de første 30 sygedage.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12