fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Ny tjekliste til daginstitutioner fra Datatilsynet

Datatilsynet har offentliggjort en tjekliste til brug af billeder og video i daginstitutioner. Materialet er vejledende og er dermed ikke en endelig stillingtagen fra Datatilsynets side. Vi opfordrer derfor til, at man i den enkelte institution selvstændigt tager stilling til brug af billeder og video. Læs mere her.
Af: Dzenana Causevic, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
11.01.22

Datatilsynet har offentliggjort en såkaldt tjekliste, som skal hjælpe børnehaver og vuggestuer med at overholde persondatareglerne, når institutionerne anvender billeder og videoer af børn og medarbejdere. Der er tale om vejledningsmateriale, som institutionen kan bruge, såfremt man ønsker at anvende billeder og videoer i det daglige arbejde.

Datatilsynet beskriver i materialet en række dagligdagssituationer og besvarer, hvordan institutionen skal forholde sig til persondatareglerne i forskellige situationer. Ligesom der også er sondret imellem kommunale og private institutioner.

Der skal gøres opmærksom på, at der er tale om vejledningsmateriale og dermed ikke endelig stillingtagen fra Datatilsynets side. Det betyder, at hvis det kommer til en konkret sag, kan Datatilsynet vurdere anderledes end beskrevet i tjeklisten.

Vi opfordrer institutionerne til også selvstændigt at tage stilling til brug af billeder og huske på, at såfremt fx forældre ikke ønsker, at deres børn bliver afbildet, kan det være en god ide at efterkomme dette, uanset at institutionen i henhold til tjeklisten kan anvende billederne.

Datatilsynet har i øvrigt oplyst, at der er en lignende liste på vej til brug for skoler og andre uddannelsesinstitutioner.

Find Datatilsynets tjekliste HER.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12